Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

7 februarie, Ziua internațională a cititului împreună. Sesiune de lectură pentru elevi din Ocna Mureș

Publicat

În 7 februarie, în anul 2024, este Ziua Internațională a Cititului Împreună, o campanie prin care se promovează beneficiile lecturii. Cu acest prilej, la Ocna Mureș se desfășoară mai multe sesiuni de lectură și momente artistice la care participă elevi.

Activitățile se vor desfășura la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, începând cu ora 14.00.

Elevii de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș și alți copii din localitate vor citi, împreună cu

  • bibliotecarele Luminița Bugan de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș
  • managerul Silvan Stâncel și bibliotecarele Daniela Floroian și Roxana Dad de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
  • Liana Stoica, directoarea Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș. Momentele de lectură vor fi înfrumusețate de două momente artistice ce le au ca protagoniste pe elevele Diana Popa și Sofia Crișan.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, împreună cu partenerii din Ocna Mureș – Primăria Orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură „Ion Sângereanu” și Biblioteca Liceului Tehnologic din localitate.

Ziua Internațională a cititului împreună

”Unele studii arată că atunci când unui copil i se citește des, părțile creierului lui care se ocupă cu înțelegerea și imaginația sunt foarte active. În comparație cu privitul la TV, cititul îi ajută pe copii să asculte, să acorde atenție și să se concentreze. Acestea și multe alte beneficii ale cititului cu voce tare au făcut ca în anul 2010, asociația LitWorld să inițieze campania prin care să promoveze beneficiile lecturii dar și bucuria și frumusețea cititului împreună”, au transmis organizatorii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună se desfășoară anual, de regulă în luna februarie. În acest an, este aleasă data de 7 februarie.

„În spatele fiecărui om cult stă un cititor pasionat care a fost de timpuriu îndrumat înspre lumea minunată a cărților de către părinți, cadre didactice, bibliotecari sau toți împreună. De Ziua Internațională a Cititului Împreună ne-am dorit să oferim elevilor din Ocna Mureș o altfel de experiență de lectură, să explorăm împreună lumea eroilor din cărțile citite și, mai ales, să creionăm abilități de lectură dirijată care să rămână în timp. E primul an în care colaborăm cu instituțiile din Ocna Mureș la acest eveniment și ne-am propus să îl continuăm și în anii care vor urma”, a declarat Silvan Stâncel, manager la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax