Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

7 iunie, termen limită pentru depunerea de către fermieri a cererii de plată în Campania 2024. Precizările APIA

Publicat

7 iunie, termen limită pentru depunerea de către fermieri a cererii de plată în Campania 2024. Fermierii mai pot depune până pe 7 iunie cererea de plată pentru accesarea intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum şi a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu şi climă în Campania 2024, anunţat, vineri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Faţă de anii precedenţi, depunerea nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalităţi.

„În situaţia în care cererea de plată este depusă ulterior datei limită de 7 iunie 2024, aceasta este considerată inadmisibilă”, avertizează reprezentanţii APIA, citați de Agerpres.ro.

Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicaţiei IPA-Online. Fermierii pot veni la centrele locale/judeţene ale APIA pentru semnarea cererilor sau le pot semna folosind semnătura electronică, dar cu anunţarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcţionarului desemnat cu gestionarea cererii.

Potrivit sursei citate, este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenţie informaţiile înscrise şi documentaţia depusă, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024.

„Pentru a veni în sprijinul fermierilor şi a pentru a asigura un flux continuu în procesul de depunere a cererilor de plată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în zilele de 1 şi 2 iunie 2024 centrele judeţene/locale ale APIA vor avea program de lucru normal”, se menţionează în comunicat. .

Reprezentanţii APIA fac apel la toţi fermierii care nu au depus încă cererea de plată să se mobilizeze şi să-şi depună documentele până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanţarea cuvenită.

Anul acesta, perioada de depunere (4 aprilie – 7 iunie 2024) a fost mai scurtă cu o lună faţă de anii anteriori, întrucât startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 s-a amânat cu cel puţin două săptămâni, pentru a primi de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8, însă a fost eliminată şi perioada ulterioară de 15 zile în care cererile mai puteau fi depuse cu penalizări de 1% pe zi de întârziere, după data limită de depunere.

În Campania din 2023, fermierii au depus aproape 760.000 de cereri de plată pentru o suprafaţă de peste 9,98 milioane de hectare, în campania aferentă anului 2023, care s-a încheiat în data de 9 iunie 2023.

Cele mai multe cereri (41.822) s-au înregistrat în judeţul Suceava, pentru o suprafaţă de 204.262 hectare, urmat de judeţul Bihor (33.733 cereri), pentru o suprafaţă de 326.526 hectare.

La polul opus s-a situat municipiul Bucureşti, cu un număr de 635 de cereri de plată depuse pentru o suprafaţă de 20.360 de hectare.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax