Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

7 octombrie: Alegeri pentru Camerele Agricole în județul Alba. Au drept de vot fermierii înscriși la APIA Alba

Publicat

În Alba, în 7 octombrie, are loc alegerea membrilor Colegiului Județean al Camerei Agricole. Candidații vor fi votați de fermierii înscriși la APIA Alba.

Înfiinţarea Camerelor Agricole are ca scop promovarea unei agriculturi durabile, moderne şi competitive, prin dezvoltarea exploataţiilor agricole, a fermelor familiale şi a bunelor practici din domeniu, precum şi prin valorificarea potenţialului agricol local. Această iniţiativă răspunde obiectivului de descentralizare a administraţiei publice prin integrarea specificului local, agricol şi forestier în procesul de elaborare a normelor proprii de funcţionare.

Camerele Agricole se constituie ca un dispozitiv instituţional de reprezentare a agricultorilor, silvicultorilor, producătorilor şi procesatorilor, operatorilor din spaţiul rural, persoane fizice şi juridice, un ansamblu de structuri descentralizate, organizat ca o reţea naţională care facilitează schimbul de informaţii şi cooperarea între membrii pentru promovarea unei poziţii unitare şi fundamentate pe scopuri comune, în relaţia cu partenerii publici şi privaţi.

Alegerile pentru camerele agricole vor avea loc pe 7 octombrie. Precizăm ca cei care vor avea drept de vot vor fi fermierii care sunt înscrişi la APIA Alba.

Alegerea membrilor Colegiului Judeţean al Camerei Agricole se face prin vot, într-un singur tur de scrutin, pe listele colegiului camerei agricole judeţene propuse de către:

  • asociaţii profesionale reprezentative din domeniul agricol şi conexe, constituite şi înregistrate la nivel judeţean, în conformitate cu prevederile legale şi grupuri de producători recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
  • patronate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
  • sindicate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
  • cooperative agricole, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare
  • ocoalele silvice private ale proprietarilor de păduri şi ale composesoratelor;
  • colegiul medicilor veterinari;
  • instituţii de învăţământ şi/sau cercetare agricolă;
  • fermieri înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minim 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare dintre aceştia;
  • fermieri tineri cu vârsta până la 30 de ani înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minimum 25 de alegători înscrişi în listele electoarele pentru fiecare dintre aceştia.

Depunerea candidaturilor pentru colegiile camerelor agricole judeţene va avea loc până la data de 12 septembrie  la sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Alba. Persoana de contact : d-na Vasiu Doina.

Documentele necesare în vederea depunerii candidaturilor sunt următoarele:

Candidaturile fermierilor se depun personal, printr-o Cerere de candidatură, la care se ataşează copie după B.I. sau C.I. şi lista de susţinători.

Asociaţiile vor depune la Comisia Electorala Judeţeană in vederea înscrierii candidaturilor, lista de candidaţi. Aceasta va fi însoţită de următoarele documente: statut, hotărâre judecătorească; Certificat de înregistrare în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, Bilanţul la 31.12.2011.

Pentru Asociaţiile profesionale agricole sau conexe care nu au filiale judeţene înscrise juridic, vor prezenta pe lângă cele 4 documente, prevăzute mai sus si o copie după Hotărârea Organului Statuar conform statutului de înfiinţare a Sucursalei Judeţene anterioară datei de 31.12.2011, semnata şi ştampilată „ conform cu originalul”.

Patronatele cu reprezentativitate vor da mandat pentru candidaţii ce urmează să fie înscrişi pe listă, la care se vor ataşa următoarele documente : statut, hotărâre judecătorească de acordare a personalităţii juridice şi de constatare a reprezentativităţii pe domeniile prevăzute de Legea 283/2010 republicată.

Sindicatele vor da mandat pentru candidaţii ce urmează a fi înscrişi pe liste, la care se va ataşa : Statutul Federaţiei, Hotărârea judecătoreasca de acordare a personalităţii juridice şi sentinţa judecătorească de constatare a reprezentativităţii pe domeniile prevăzute de Legea 283/2010 republicată.

Cooperativele agricole vor depune candidaţi pe liste mandataţi de acestea, membri cooperatori ai acesteia, la care se vor ataşa : actul constatativ, certificat constatator emis de Registrul Comerţului cu data recent ( 60 zile) şi CUI.

Ocoalele silvice Private vor depune candidaţi pe liste mandataţi de Şeful Ocolului silvic Privat, la care se vor ataşa următoarele: autorizaţia de funcţionare şi Certificatul de Înregistrare în Registrul Naţional al Administratorilor de Păduri şi al Ocoalelor Silvice.

Colegiul Medicilor va da mandat pentru candidaţii mandataţi ce urmează să fie înscrişi pe listă. Mandatul va fi emis de către reprezentantul legal al Colegiului, in original.

Instituţiile de învăţământ sau cercetare agricolă, vor depune candidaţi pe listă mandataţi de reprezentantul legal al instituţiei respective. Mandatul se va prezenta în original .

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax