Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

74 de amenzi în 8 ore, aplicate de polițiștii rutieri în zona Aiud-Ocna Mureș pentru abateri de la regulile de circulație

Publicat

pol

Într-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii rutieri din Alba au aplicat 74 de amenzi în valoare de 13.500 de lei, dar au reținut și permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru abateri de la regulile de circulație. Trei șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului. Acțiunea a avut loc vineri în zona Aiud-Ocna Mureș.

Vineri, 15 februarie 2013, între orele 18.00 și 2.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba împreună cu poliţiştii rutieri din Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureş şi Teiuş, au organizat, pe raza municipiului Aiud, a orașului Ocna Mureş precum şi a localităților limitrofe acestora, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea ilegalităţilor privind circulaţia pe drumurile publice.

În cele 8 ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 lei, au reţinut două permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea au constatat 3 infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Iată câteva exemple:

Pe D.J. 107 E, pe raza comunei Lopadea Nouă, a fost depistat F.F., de 53 de ani, din Lopadea Nouă, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de

0, 54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 19,05, pe D.J. 107 D – pe raza localităţii Fărau, a fost depistat V.S., de 42 de ani, din localitatea Adamuş, judeţul Mureş, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0, 49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 19,42, pe Drumul Comunal 3, la ieşirea din localitatea Cisteiu de Mureş a fost oprit, pentru control, un autoturism condus de V.A.A., de 38 de ani, din Ocna Mureş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele 3 cazuri expuse mai sus, faţă de conducătorii auto au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax