Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

8-11 noiembrie- ArtFEST 100: Expoziții de pictură, fotografie și muzică live. 4 zile de artă contemporană la Alba Iulia

artFEST100

Publicat

La Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, în perioada 8-11 noiembrie se reunesc 100 de artiști români și străini, artiști fotografi și muzicieni care vor realiza picturi tematice în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii.

4 zile de evenimente intense şi 24 de zile de expoziţii vor transforma Alba Iulia într-o autentică galerie de artă, care va vibra în acordurile muzicii live pusă la dispoziție de street band-uri cunoscute.

Vedete din lumea artei vor fi acolo ca să împărtășească din experiența lor, iar tinerii artiști vor avea la dispoziție mai multe locuri special amenajate, unde pot socializa pe teme de interes pentru ei.

artFEST100 își propune să reunească în această toamnă, la Alba Iulia, un număr de 100 de artiști din România și din străinătate în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, prin sloganul „Arta ne (re)UNEȘTE la Alba Iulia.

Între 8 și 11 Noiembrie se vor desfășura activități artistice interactive, deschise gratuit atât pentru artiști, cât și pentru albaiulieni și turiști, iar in perioada 12 Noiembrie- 5 Decembrie toate lucrările realizate vor face obiectul unei expoziții deschise.

Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel într-o autentică galerie de artă în aer liber, fiind populată de artiști plastici care vor realiza picturi tematice, fotografi care vor imortaliza momente reprezentative din cadrul evenimentelor şi muzicieni care vor antrena atmosfera festivalului cu piese îndrăgite de marele public.

Invitații speciali ai festivalului, marii pictori români Nicolae Maniu şi Ovidiu Avram, vor fi alături de tinerii artişti pentru a le împărtăși din experiența lor.

În cadrul evenimentului, va fi organizată o expoziție personală semnată de Ovidiu Avram, prima de acest gen la Alba Iulia.

Artiștii vor putea fi văzuţi lucrând „pe viu”, în spațiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetăţii, care vor fi accesibile publicului larg. Tot în cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictură dedicate copiilor şi coordonate de persoane specializate.

Fotografii vor căuta să surprindă cele mai inedite cadre pe care le regăsesc în tematica propusă.

Evenimentul își propune sa (re)unească artiști de pretutindeni care să interacționeze prin artă, să dezbată teme de interes comun şi să stabilească direcții pentru posibile colaborări. Cetatea Alba Iulia – cea mai mare scenă deschisă din România – va fi gazda tuturor evenimentelor (Muzeul Principia, Galeriile de la Poarta a III-a, Framm`s, Gothic, Museicon, La Poartă, Hotel Cetate, Centrul de Informare Turistică).

În cadrul evenimentului va fi realizat și lansat un album de artă care va cuprinde biografia fiecărui artist însoțită de cel puțin o lucrare reprezentativă.

De asemenea, va fi realizat şi un film documentar de timp „making of” legat de activitățile desfășurate în cadrul festivalului.

Lucrările rezultate în urma atelierelor de pictură vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va putea fi vizitată în intervalul 12 noiembrie –  5 decembrie 2018.

Festivalul va găzdui şi o gală caritabilă, duminică, 11 noiembrie, în care lucrările vor fi licitate, scopul fiind realizarea unei donații către Centrul Maria Beatrice.

Această donație va contribui la finalizarea lucrărilor de construcție a celui mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilități din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate