Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

8 – 14 mai, Săptămâna Siguranţei Rutiere. Poliţia Română: Atenţie la viteză! Peste 400 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, anul trecut

Publicat

politia masina smurdUna dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse în România în perioada 2011 – 2016, este viteza neregulamentară. În anul 2016, din cauza vitezei, 447 persoane au decedat, iar 1.790  au fost rănite grav.

“Trebuie să conștientizăm că viteza face multe victime și poate ucide în orice clipă. Înainte să apăsăm accelerația, este bine să ne gândim unde dorim să ajungem, fiindcă nu întotdeauna ajungem la destinația dorită”, recomandă Poliţia Română.

Vezi şi Cronica neagră a anului 2016: ACCIDENTELE rutiere GRAVE din ALBA. 22 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şoselele din judeţ

La inițiativa Organizației Națiunilor Unite, în săptămâna 8 – 14 mai 2017, se va desfășura Săptămâna Mondială a Siguranței Rutiere, care este dedicată combaterii excesului de viteză și măsurilor ce se pot lua pentru a controla acest fenomen și a diminua consecințele grave ale acestuia, potrivit IGPR.

Poliția Română, prin polițiștii rutieri, organizează pe toată perioada anului, activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere. Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Siguranței Rutiere, activitățile Poliţiei Rutiere vor fi cu precădere pentru combaterea excesului de viteză.

Poliţia părinților, profesorilor să-i învețe pe copii, de la vârste fragede, regulile de circulație și la rândul lor să le respecte, mai ales atunci când sunt în prezența acestora, fiindcă aceste obiceiuri se preiau din generație în generație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax