Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

8 – 9 aprilie: Festivalul Internațional de Umor, ediția a XII-a, la Aiud. Caricatură în aer liber, expoziții și teatru


Publicat

01_umor2016_generalÎn perioada 8 – 9 aprilie, la Aiud se va desfășura Festivalul Internațional de Umor, ediția a XII-a. Programul va cuprinde caricaturi în aer liber, expoziții și teatru. Invitat de onoare al evenimentului este caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Programul Festivalului Internațional de Umor, ediția a XII-a:

Vineri, 8 aprilie:

orele 15.00 – 17.00 – primăria municipiului aiud – în stradă (Piaţa Cuza Vodă nr. 1)

– caricatură în aer liber

ora 17.00 – Galeriile de artă contemporană Inter-Art (Piaţa Cuza Vodă nr. 1)

– expoziţia de fotografie umoristică Dorel Găină: „u+m+o+r”

ora 17.30 – Galeriile Inter-Art (Piaţa Cuza Vodă nr. 1)

– expoziţie personală Ștefan Popa Popa’s

– salonul internaţional de caricatură

– expoziţia personală Eugen Mirea

– expoziţia personală Sergiu Grapă

ora 18.00

– Aiudul literar. Colecţia restituiri

– Ioan Țăran: Mare, mare comedie… împreună cu caricaturi de Andrei Bako

Sâmbătă, 9 aprilie

orele 15.00 – 17.00 – Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud (Strada Transilvaniei nr. 35)

– caricatură în aer liber

ora 17.00

– expoziţia internaţională de fotografie umoristică

ora 17.30

– expoziţia „cu drag despre umor amar” – Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca / Secţia Foto-Video-Procesare computerizată a imaginii

ora 17.45

– expoziţia personală Angela Kallo „Spirite” – expoziţie de colaj fotografic

ora 18.00

– seară de teatru: Grupul Skepsis – Osândirea lui Prometeu – spectacol original bazat pe dramatizarea nuvelei Osândirea lui Prometeu, de Karel Capek (intrare liberă)

Participanți Expoziția Internațională de Fotografie Umoristică:

– Marcel Lupaşcu, Leila Olivereau- Franţa, Ştefan Bădulescu, Oana Pop, Crina Gâlcă, Andrei Bakó, Lazár Eszter – Irlanda, Harácsek Lehel, Patricia Goodrich – SUA, Robert Lixandru, Ştefan Balog, Daria Ioan

Participanți Expoziția „Cu drag despre umor amar“:

Expun studenţi, masteranzi şi profesori de la departamentul Fotografie-Video-Procesare Computerizată a Imaginii de la Universitatea de Arte şi Design Cluj

– Alexandru Csaba Nistor, Andrei Dincă, Renata Dradici, Eduard Fülöp, Ema Motreanu, Emil Seliştean, Flavian Sevescu, László Imecs, Irina Timiş, Iulia Givan-Gorgan, Iulia Şanta, Leila Olivereau, Maria Nicoară, Otilia Bocăniciu, Emilia Mihaela Popa, Teodora Zamfirache, Andrei Tudor, Gârboan Rusneac, Zsebe Henrietta, Prof. Univ. Dr. Feleki Károly, Ghenghea Manuela, Hidoş Nora, Sándor Francisc, Tuclei Laura,  Feidi Georgiana, Beatrice Moraru, Butuţa Loredana, Bârsan Bianca, Bodescu David, Bojor Ovidiu, Camelia Ardelean, Chipirliu Geaninna, Fatiol Ricardo, Fiuciuc Andrei, Măgurean Anca, Novăceanu Daniel, Timiş Carmen, Vlad Petruţ, Iulia Croitoru, Goraş Nataşa, Negoi Gabriel, Preda Luiza, Teodorescu Piţu Roxana, Varga Angel

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundația „Inter-Art” Aiud, Primăria și Consiliul Local Aiud, în colaborare cu Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România, Fundația Popa`s, Universitatea de Artă și Design Cluj – Napoca – Secția Foto-Video-Procesare computerizată a imaginii și Asociația Grupul Skepsis Alba Iulia.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mihail David, candidatul USR PLUS pentru șefia Consiliului Județean Alba. Negocieri în interiorul alianței

Publicat

Mihail David, președintele formațiunii politice PLUS Alba, și-a anunțat, într-o conferință de presă susținută joi, 9 iulie, candidatura pentru șefia Consilului Județean Alba din partea alianței USR PLUS.

Înainte de debutul pandemiei de coronavirus la nivel național, președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, își anunțase intenția de a candida pentru aceeași funcție, dar se pare că, în urma unor negocieri la nivel județean, candidatura a revenit președintelui PLUS.

Todosiu a infirmat că la nivel județean ar fi existat tensiuni între cele două formațiuni politice și spune că nu a fost vorba despre orgolii în ceea ce privește candidatura pentru Consiliul Județean, ci despre o împărțire strategică: USR a venit cu candidatul pentru Primăria Alba Iulia – Gabriel Pleșa, iar PLUS cu Mihail David, care a intrat în lupta directă pentru Consiliul Județean.

David a declarat că obiectivul alianței este câștigarea Consiliului, chiar dacă îl au de înfruntat pe actualul președinte, Ion Dumitrel, care recent și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la șefia instituției.

De asemenea, Beniamin Todosiu a mai spus că alianța USR PLUS are momentan 47 de echipe de campanie la nivel județean.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă sunt în discuții cu reprezentanții altor partide care vor să treacă la alianța USR PLUS, Todosiu a confirmat acest fapt.

Mai exact, Todosiu a spus că sunt în tratative cu mai mulți politicieni din județ, care vor să treacă de la PNL sau PMP, în alianță.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: RESTRICȚII de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu.

Între orele 08:00 – 15:00, la kilometrul 251, pe sensul de deplasare Sebeș-Sibiu, în dreptul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, fiind restricționată a doua bandă.

De asemenea, tot pe sensul către Sibiu al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 269, în zona localității Săliște, județul Sibiu, vor avea loc astăzi, în intervalul orar 11:00 – 12:00, lucrări de mentenață a suprafeței de rulare, fiind restricționate benzile unu și doi.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO ȘTIREA TA: Incendiu de vegetație scăpat de sub control, la Unirea. Fumul gros este vizibil din drumul național

Publicat

Un incendiu de vegetație a scăpat de sub control la Unirea, în zona cimitirului, a transmis un cititor Alba24. Incidentul a fost semnalat joi, în jurul orei 10:30.  

Fumul gros este vizibil de la distanță mare, din drumul național.

În momentul transmiterii imaginilor, pompierii nu fuseseră încă chemați la fața locului.

În perioade de caniculă, la temperaturi mari la nivelul solului, incendiile de vegetație sunt și mai greu de stins.

Pompierii avertizează cu privire la acest lucru și solicită populației să nu aprindă focuri în zone în care există pericol de extindere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Au început reparațiile la podul de peste râul Mureș, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Cât vor dura lucrările

Publicat

La Alba Iulia au început, în noaptea de miercuri spre joi, lucrările de reparații la podul de peste râul Mureș. Rosturile de dilatație, cârpite anul trecut cu puțin asflat, s-au dovedit a fi o lucrare de mântuială, iar problemele au început să reapară în urma cu aproape o lună.

Potrivit deputatului Florin Roman, se va lucra timp de 4 – 5 zile, pe timp de noapte, pentru a evita ambuteiajele. 

Calitatea de mântuială a lucrărilor efectuate în urmă cu un an pune la grea încercare nervii celor 50.000 de șoferi care tranzitează zilnic Alba Iulia. Joi dimineața, coloana de autovehicule pe sensul Alba Iulia – Sebeș se întindea, pe două benzi de circulație, pe o porțiune de aproximativ 800 de metri, pe strada Regimentul V Vânători.


„Deși contractul prevedea un termen de 90 de zile de la solicitarea de reparație, lucrarea fiind în garanție, cu sprijinul ministrului Lucian Bode, am reușit să-i <mobilizăm> pe constructori în doar două zile de la semnalarea problemei”, a transmis Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate