Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

8 noiembrie: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Creștinii îi sărbătoresc pe cei mai iubiți dintre îngeri

Publicat

mihail-si-gavril

În 8 noiembrie creștinii din România, sărbătoresc pomenirea Soborului mai-marilor Arhistrategi (arhangheli) Mihail şi Gavriil (şi Rafail), şi al tuturor cereştilor puteri celor fără de trup. Cei doi arhangheli au o însemnătate deosebit de importantă, sărbătoarea fiind marcată cu cruce roşie în calendar.

Citește și MESAJE de Sfinţii Arhangheli MIHAIL și GAVRIL 2020. Felicitări și urări pentru oameni dragi. Colegi, rude, prieteni

Arhanghelul Mihail, mereu laudat pentru loialitatea de care a dat dovada față de Dumnezeu, este mereu amintit de către creștini și iubit de catre toți credincioșii de pretutindeni.

Văzand cum Lucifer s-a razvratit împotriva Domnului, Mihai rosteste urmatoarele cuvinte:

„Să luam aminte, noi, care suntem făpturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum întuneric s-a făcut. Ca cine este ca Dumnezeut” Mi-ca-Elt Ca, numele de Mihail asta înseamnează: „Cine este ca Dumnezeu”.

Drept urmare, s-a întocmit soborul (adunarea și unirea) tuturor îngerilor care îl iubeau, cinsteau și ascultau de Dumnezeu, iar Arhanghelul Mihail a fost numit de către bunul Dumnezeu căpetenie a tuturor îngerilor buni, un binefacator al mântuirii credincioșilor.

Arhanghelul Gavriil, preafrumosul și înveselitorul care a luat chip omenesc, a facut multe minuni și a oferit multe daruri, asa cum este pomenit și în cele două Testamente.

În proorocia lui Daniil, Gavriil este descris ca fiind îngerul tălmacitor al vedeniei (Dan., 8, 16). Gavriil îi spune lui Daniil ce reprezintă cele șaptezeci de săptămâni de ani până la nașterea Domnului nostru, Iisus Hristos.

Conform tradiției, Gavriil este cel care se arată lui Ioachim și Ana și le vestește ca o vor naște pe Născătoarea de Dumnezeu.

În noul Testament, preotul Zaharia descoperă cu ajutorul lui Gavriil nașterea lui Ioan, Botezatorul Domnului.

Tot el o anunță pe Fecioara Maria de faptul că va da naștere Mântuitorului. Conform unilor credincioși, Arhanghelul Gavriil este cel care a mutat piatra de pe ușa mormântului și a stat deasupra ei când Domnul nostru Iisus Hristos a înviat.

Tot el este cel care a dat de veste Mironosițelor ca Hristos a înviat. Pentru toate aceste fapte remarcabile Biserica Ortodoxă îl sârbatorește odată cu Sfantul Arhanghel Mihail, ocupând un loc de cinste în religia creștinească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax