Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

80.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba pentru amenajarea şi dotarea unui Dispecerat ISU – Ambulanţă

Publicat

Consilierii judeţeni au pe masa de discuţii, în şedinţa de joi, aprobarea alocării sumei de 80.000 de lei, ce va fi folosită pentru reabilitarea şi dotarea spaţiilor destinate echipajelor care vor încadra autospecialele de terapie intensivă mobilă şi a unui Dispecerat integrat ISU – Ambulanţă. Această investiţie este necesară pentru îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă şi în urgenţe medicale la nivelul judeţului Alba.

Proiectul este parte a Acordului de cooperare pentru aplicarea Proiectului de interes public judeţean „Creşterea eficienţei intervenţiilor medicale de urgenţă calificată în judeţul Alba”, încheiat între CJ Alba şi ISU „Unirea” Alba, în 12.07.2012.

Scopul acestuia este îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă şi în urgenţe medicale la nivelul judeţului Alba prin asigurarea unui transport medical asistat eficient, reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Se asigură creşeterea capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie, eficientizarea dispecerizării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat prin realizarea dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă, obiectiv ce va fi nou-înfiinţat în judeţul Alba, creşterea nivelului de protecţie a cetăţenilor din judeţul Alba, creşterea gradului de încredere a populaţiei în autorităţile locale şi cele profesioniste în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, reflectat în sondajele publice.

Suma de 80.000 de lei va fi folosită pentru: acoperirea costului implementării Dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă şi pentru operaţionalizarea autospecialei de terapie intensivă mobilă (TIM SMURD), derularea procedurii de achiziţie a bunurilor necesare implementării proiectului, îmbunătăţirea comunicării dintre factorii administraţiei publice locale şi reprezentanţii ISU Alba, prin realizarea unor întâlniri de dialog, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

Echipajul TIM SMURD va fi format din subofiţeri cu pregătire paramedicală (absolvenţi ai cursurilor de prim-ajutor calificat), angajaţi ISU.

Dispeceratul va fi amenajat în clădirea ISU Alba, unde este nevoie de – refuncţionalizare şi amenajarea unor încăperi de sediu (compartimentări, amenajări interioare, reabilitare pardoseală, grup sanitar), reabilitarea instalaţiilor termice şi sanitare, mobilier, obiecte uz casnic (2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 cafetiere, o maşină de spălat haine), reabilitarea instalaţiei de alimentare cu energie electrică, instalaţie de climatizare în sala serverelor, aparatură aer condiţionat (dispecerat, sala SMURD), dar şi laptop, calculator, 2 imprimante laser, elemente şi consumabile de reţea, TV LCD pentru încăperea SMURD, 2 monitoare TV LCD pentru dispecerat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba va prezenta CJ Alba un raport privind activitatea desfăşurată în cadrul proiectului, până la 1 decembrie 2012.

În primele 6 luni ale anului 2012, ISU Alba a înregistrat 10.022 solicitări (apeluri 112, faţă de 6783 în aceeaşi perioadă a anului trecut), în medie 56 solicitări pe zi (faţă de 38, în semestrul I din 2011).

Serviciul de Ambulanţă Alba a primit 15.255 solicitări în primele şase luni ale anului, faţă de 14.307 solicitări în semestrul I din 2011, în condiţiile în care are doar două autospeciale de terapie mobilă intensivă. De anul acesta, ISU Alba  este dotat cu alte două astfel de autospeciale. Pe lângă contribuţia substanţială a CJ Alba, TIM SMURD beneficiază şi de 40.000 de lei de la Consiliul Local Alba Iulia, bani ce vor fi folosiţi pentru echipamente de protecţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax