Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

80.500 de lei de la bugetul municipiului Alba Iulia pentru activități sportive și cultural-educative. Află unde vor merge banii

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia continuă să finanțeze activitățile sportive și cultural-educative din oraș iar în acest sens consilierii locali au sups aprobării alocarea unor sume de bani pentru sprijinirea unor astfel de acțiuni. Între acestea se numără și  Competiția Sportivă pentru copii și tineri cu dizabilități din Alba Iulia ce va avea loc în 29 septembrie dar și manifestări organizate de Universitatea „1 Decembrie”, Colegiul „HCC” și Clubul Sportiv „Constructorul”.

Pentru organizarea competiției sportive pentru copii și tineri cu dizavilități, CL Alba Iulia a aprobat alocarea sumei de până la 10.000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru premierea participanților și alte cheltuieli. Evenimentul ce află în acest an la cea de a IX-a ediție se va desfășura pe Stadionul Cetate și are ca obiectiv incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Alți 4000 de lei de al bugetul local vor fi alocați, Universității 1 Decembrie 1918 și respectiv Facultății de Ştiinţe, Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor ce va organiza două manifestări ştiinţifice internaţionale, în perioada 28-29 septembrie 2012 – ”International Workshop on Economics, Management and Marketing”, respectiv, în perioada 2-3 noiembrie 2012, workshop-ul internaţional ”Advanced Research and Trends in Accounting, Audit and Finance”, cu tema: ”Crisis Impact on Economics, Perspectives from Accounting, Auditing and Finance”.

Numărul mediu estimat de participanţi pentru fiecare dintre aceste workshop-uri internaţionale este de 50 de persoane, deci 100 în total. Pentru buna organizare şi derulare a acestor manifestări ştiinţifice, organizatorii, prin rectorul Daniel Breaz, au solicitat un suport financiar de 8.000 de lei. Primăria Municipiului Alba lulia va fi menţionată în toate materialele care se vor distribui. Bugetul estimativ al manifestărilor este de 17.494 lei și cuprinde taxe de participare, tipărituri, materiale pentru conferinţe, masă, cazare şi protocol.

Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia a solicitat deasemenea sprijin financiar în sumă de 3000 de lei pentru acoperirea costurilor de deplasare la manifestarea culturală Festivalului “Interval D’Automne”, care se desfăşoară în perioada 7-30 Septembrie 2012. Delegaţia este formată din 17 elevi – orchestra, 3 solişti vocali şi 3 profesori îndrumători. Spectacolul care va fi susţinut de orchestră este organizat de Asociaţia Intercomunală “Amitie et solidarite en Quest Lyonnais”, care întreţine relaţii culturale cu judeţul Alba din anul 1989. Spectacolul va fi însoţit şi de o expoziţie de fotografii şi lucrări realizate de elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastie Alba lulia.

Alți 7000 de lei de la bugetul local vor fi direcționați, cu aprobarea consilierilor, către Colegiul HCC din Alba Iulia care va găzdui un grup de elevi și profesori din Koln, de la Gimnaziul Bilingual German-Francez Kreuzgasse. Tinerii participă la o activitate de informare despre oraşul Alba Iulia care să îi ajute la susţinerea examenului de bacalaureat. Ei au ales pentru susţinerea examenului ca obiect de studiu municipiul Alba lulia şi liceul din acest oraş, ceea ce presupune vizitarea locurilor istorice sau a muzeelor legate de istoria locală, precum și vizitarea unor firme româneşti cât şi a unor firme cu capital străin care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului, o întâlnire la Primăria Municipiului Alba lulia și o informare privind evoluţia economic şi social a oraşului din ultimii ani.

Consilierilor locali li s-a adus la cunoștință că, o sumă de 35.000 de lei  ar fi necesară pentru realizarea unui stand profesional  ce va fi amplasat la Târgul de Turism al României, organizat de Romexpo în 15-18 noiembrie. Primăria Alba Iulia a participat la concursul național EDEN-Destinații Europene de Excelență 2012 unde a fost desemnat câștigător cu 89,6 puncte. Destinația va fi premiată cu ocazia târgului de la Romexpo. Banii alocați de CL vor fi folosiți pentru design-ul standului, realizarea modulară, panouri și materiale rezistente, construcție, amenajare, mobilier și panotări. Consilierii locali au aprobat acordarea acestor bani.

Suma de 5000 de lei este solicitată de Parohia Ortodoxă Partoș care a realizat câteva lucrări de reabilitare a bisericii precum și reparații curentepe care nu le pot achita din fonduri proprii.

Clubul Sportiv „Constructorul” Alba Iulia  organizează în perioada 5 – 7 octombrie a.c. ”Cupa Cetăţii”, o competiţie de tenis de nivel naţional, la care vor participa aproximativ 50 de sportivi seniori veterani. Bugetul estimat este de 5000 de lei din care se solicită primăriei suma de 3000 de lei necesară pentru organizare, arbitraj, materiale promoționale, masa festivă, diplome și premii. În CL Alba Iulia a fost aprobată acordarea sumei de 1500 de lei

Alți 15.000 de lei de la Consiliul Local au fost alocați pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, ediția a VII-a.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Banii acordaţi de CL Alba Iulia pentru Cupa Cetăţii la tenis, Cupa “Dance to Sunrise” şi Federaţiei Române de Powerlifting ar putea fi retraşi. Vezi de ce | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax