Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

80 de tone de carne în descompunere, descoperite în frigiderele defunctei „Lider Prod Carn”

Publicat

Mirosuri pestilențiale și lichide infecțioase răspândite din zona sediului „Lider Prod Carn”, pe strada Livezii din Alba Iulia au produs disconfort și panică printre oamenii din zonă, miercuri seara. Toate aceste reacții au fost provocate de 80 de tone de carne în descompunere, depuse în frigidere și decongelate, după ce alimentarea cu energie electrică fusese sistată, din cauza neplății facturilor. În urma numeroaselor sesizări, Instituția Prefectului și instituțiile convocate au luat toate măsurile pentru rezolvarea problemei.

Firma „Lider Prod Carn”, proprietate a controversatului om de afaceri albaiulian, Dorel Tamaș, intrase în insolvență în toamna anului trecut. Cu toate acestea, în congelatoarele de la sediul firmei rămăseseră aproximativ 80 de tone de carne expirată. Lichidatorul firmei nu s-a ocupat de plata facturilor de electricitate, alimentarea cu curent electric a fost sistată, iar carnea expirată din congelatoare s-a dezghețat, dând naștere unei veritabile orori olfactive și septice.

Prefectul județului Alba, Dan Simedru, a precizat că a convocat imediat instituțiile responsabile pentru rezolvarea acestei probleme, care au efectuat procedurile necesare în această situație: au evaluat pericolul, au îndepărtat carnea și au dezinfectat zona. Până în prezent au fost recoltate probe biologice din carne, iar zona este monitorizată și izolată. În continuare, tonele de carne urmează să fie distruse, însă această procedură este extrem de costisitoare (aproximativ 1 miliard lei vechi) și nu va fi suportată de administratorul firmei, întrucât acesta nu își permite această cheltuială.

FOTO: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax