Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

800 de donatori în campania „Jandarmii donează sânge pentru România”. Vezi rezultatele acţiunii

Publicat

În perioada 18 octombrie – 28 noiembrie 2011 în Alba s-a desfăşurat campania „Jandarmii donează sânge pentru România”. Peste 1000 de persoane s-au mobilizat pentru cei a căror viaţă depinde de generozitatea cetăţenilor, iar 800 de persoane au donat peste 350 de litri de sânge.

Campania a fost organizată de Jandarmeria Alba, în parteneriat cu instituţiile publice ale judeţului, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Crucea Roşie Română – Filiala Alba, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba.

Această acţiune s-a desfăşurat în Centrul de Transfuzii Sanguine în Alba Iulia, la Spitalul Municipal Sebeş şi la Spitalul Municipal Aiud. Campania a contribuit la creşterea volumului de sânge donat în mod obişnuit. Astfel, în luna noiembrie, numărul persoanelor care s-au prezentat pentru donare de sânge (1.045) a crescut cu peste 60 % faţă de luna precedentă. Dintre aceştia, 800 au fost admişi pentru donare, mai mulţi cu peste 32% decât în luna octombrie. La prima donare s-au prezentat 221 de persoane, iar numărul mediu al donatorilor pe zi a fost de 48, cu 60% mai mare decât cel al lunii anterioare.

În cadrul campaniei, au donat sânge în total 116 jandarmi: 107 jandarmi cărora li s-au alăturat alţi 9 subofiţeri.

Din cele 785 de prize s-au adunat aproximativ 353 litri de sânge – priza obişnuită de sânge conţinând 450 ml, cantitate care nu presupune nici un risc pentru donator, deoarece organismul are permanent în rezervă circa 300-400 ml de sânge.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax