Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

81 de cazuri sociale şi persoane cu hipotermie au primit asistenţă specializată sau adăpost pe perioada gerului

Publicat

Până miercuri, agenţii de poliţie, jandarmii, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi personalul Serviciului de Ambulanţă au depistat 81 de cazuri sociale sau persoane cu hipotermie în judeţul Alba, cărora li s-a acordat asistenţă medicală sau adăpost temporar în perioada geroasă din ultimele zile. La Sebeş s-a înregistrat, în cursul nopţii trecute, o temperatură minimă de -19,3 grade Celsius, iar avertismentul meteorologic de Cod Galben pentru ger şi vânt este încă valabil până duminicăm la ora 10.00. Pe drumurile din judeţul Alba se circulă în condiţii de iarnă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba monitorizează în continuare situaţia judeţului în condiţii de frig extrem, în perioada valabilităţii atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ger şi vânt, valabilă până duminică, la ora 10.00. Vremea a continuat să fie tot mai rece, cu temperaturi în scădere faţă de ultimele zile, iar la Sebeş s-a înregistrat, noaptea trecută, o temperatură minimă de – 19,3 grade Celsius.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (73 cm) şi Scărişoara (50 cm). În perioada următoare nu se anunţă ameliorări termice, vremea va continua să fie geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

În total, din 28 ianuarie până miercuri, 8 februarie 2012, patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat la nivelul judeţului Alba 81 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Până miercuri, la orele amiezii, nu au fost raportate situaţii de avarie pentru alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru mentenanţa arterelor de circulaţie. Se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri blocate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax