Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

85% dintre românii care folosesc internetul își oferă datele personale online. Atenţionările specialiştilor

Publicat

posturi job calculator taste Specialiştii în securitate spun că utilizatorii nu şi-ar mai completa datele personale pe internet, dacă ar citi înainte termenii şi condiţiile site-urilor.85%  dintre românii care folosesc internetul își oferă datele personale pe site-urile şi aplicaţiile folosite. Asta îi face cei mai vulnerabili europeni în mediul online.

Doar 15% dintre români au refuzat anul trecut să-și ofere datele personale pentru a fi folosite în scopuri de publicitate, față de o medie europeană de 80%. Dacă datele personale ajung pe mâna hackerilor, aceştia le pot vinde sau pot şantaja ulterior utilizatorii. Datele europene mai arată şi că utilizatorii români de Internet sunt vulnerabili şi pentru că nu citesc politicile de confidențialitate.

De asemenea, doar 15% dintre români limitează accesul celorlalți la aplicaţii sau la profilul personal pe reţelele sociale, față de o medie a Uniunii Europene de 40%.

Mădălin Dumitru, director unei companii de securitate cibernetică: „Sunt multe date pe care le aveți stocate pe telefon care nu sunt numai ale dumneavoastră”.

Andrei Barbu, expert în securitate cibernetică: „Aplicaţiile online colectează date despre noi şi stiu unde stăm, ce interese avem, ce vârstă avem şi ce am căutat pe internet”.

Specialiştii în securitate recomandă instalarea unui antivirus, dar şi alte programe care pot restricţiona accesul la datele personale.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax