Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

9-11 MAI: Festivalul Internațional Très Courts. Peste 100 de foarte scurt metraje, proiectate simultan în zeci de orașe ale lumii, printre care și Alba Iulia

Publicat

Sfârșitul de săptămână 9 – 11 mai aduce la Alba Iulia Festivalul Internațional „Très Courts”. Cinefilii sunt invitați și în acest an să vizioneze aproximativ 100 de foarte scurt metraje – filmulețe de maxim 3 minute -, internaționale, naționale, despre condiția femeii în lume și pentru copii. Filmele vor fi proiectate simultan în zeci de orașe ale lumii, printre care și Alba Iulia. Cele trei seri de film încep la ora 20.30 în Cetatea Alba Carolina la Spațiile RYMA, iar intrarea este liberă.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!

Festivalul are loc în 2-11 mai 2014, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 20 sunt din România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova. În total, 28 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 16 oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Rep. Moldova, Ungaria si Slovacia, coordonate de la Cluj.

Selecţia – competiţia internaţională

În luna noiembrie, organizatorii francezi ai festivalului lansează apelul la participare în întreaga lume. Echipa festivalului de la Paris vizionează peste 1.000 de filme într-un interval de 2 luni, din care reţine în jur de 50 de Foarte scurt metraje – un program de peste 2 ore- care formează selecţia internaţională. Aceasta este proiectată simultan în toate oraşele lumii care găzduiesc festivalul.

Selecţia naţională România – Around the Très Courts

Încurajarea şi promovarea creaţiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului.  Astfel competiţia românească « Around the Très Courts » regrupează filme sub 3 minute, realizate în România. Pentru a participa cu un film în competiţie, singura restricţie este durata: sub 3 minute. În selectia finală sunt reținute în jur de 20 de filme, care vor fi proiectate în oraşele din ţară care găzduiesc festivalul. Juriul va decide câştigătorul Marelui Premiu.

În fiecare oraş, spectatorii vor putea vota filmul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi câştigă Premiul Publicului. Participarea cu filme în competiţie este gratuită. Pentru detalii despre competitia romaneasca, citiţi Regulamentul de pe site-ul festivalului.

Alte selecţii

Selecţia „Paroles de Femmes”, formată din 20 de filme foarte scurte despre condiţia femeii în lume.

Selecţia pentru copii „Très Court Familial” cuprinde filme foarte scurte, printre care multe animaţii, destinate celor mici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax