Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

9 cetăţeni străini, din Turcia, Kosovo şi Republica Moldova, depistaţi în situaţii ilegale, în judeţul Alba

Publicat

pasaport

Poliţiştii de imigrări din Alba au depistat, în ianuarie, 9 cetăţeni străini în situaţii ilegale. Au fost emise două decizii de returnare și aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba au desfăşurat, în luna ianuarie, o serie de controale şi acţiuni, cu forţe proprii şi în cooperare cu IPJ Alba, Serviciul Judeţean Poliţie Trasporturi Alba, ITM Alba, pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de compentenţă a  judeţului.

În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, în situaţii ilegale, 9 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 5 şi 55 de ani, dintre care şapte cu şedere ilegală, cinci din Turcia şi doi din Republica Moldova, şi doi străini din Kosovo care desfăşurau activităşi lucrative fără forme legale.

Ca urmare a celor constatate, în cazul a doi dintre cetăţenii turci, poliţiştii de imigrări au emis decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Totodată, ceilalţi cinci străini, care nu mai aveau drept de şedere pe teritoriul României, au fost îndrumaţi să se prezinte la structura de imigrări competentă teritorial pentru a-şi reglementa situaţia juridică a dreptului de şedere, întrucât aceştia se aflau în situaţiile în care returnarea este interzisă, aceştia fiind membri de familie a unui cetăţean român sau a unui străin cu drept de şedere pe termen lung în România.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială din municipiul Alba Iulia, cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, au fost depistaţi cei doi străini din Kosovo, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare.

Reprezentanţii firmei au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax