Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

9 decembrie: Ziua Internațională Anticorupție, stabilită în baza unei convenții a ONU

Publicat

Ziua de 9 Decembrie este recunoscută la nivel internațional ca Ziua Internațională Anticorupție. Ea a fost inițiată la 31 Octombrie 2003 în cadrul Convenției  Națiunilor Unite împotriva Corupției, fiind stabilită prin rezoluția 58/4 din 2006 din cadrul Adunării Generale ONU.

România a semnat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției la data de 9 decembrie 2003 la Merida și a ratificat-o prin legea 365/15 septembrie 2004.

Ziua Internațională Anticorupție are ca obiectiv promovarea transparenței, integrității, principiilor etice și responsabilitatea personală în afacerile publice și private, anunță Asociația Justiția Pro Cetățean.

Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției

Obiectivul Convenției constă în contribuirea combaterii corupției la nivel național și internațional, contribuie la asigurarea unui mediu adecvat pentru afacerile publice și private și asigurarea cooperării internaționale.

Convenția vizează prevenirea, investigarea și urmărirea penală a actelor de corupție, precum și înghețarea, sechestrarea, confiscarea și returnarea produselor rezultate din infracțiuni.

sursă : eur-lex.europa.eu, justitiaprocetatean.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax