Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

95 de milioane de lei din fondul de rezervă, pentru organizarea referendumului

Publicat

Guvernul pregăteşte pentru organizarea referendumului din 29 iulie alocarea unei sume estimată la 95 de milioane de lei, mai mult decât cel din 2007, având în vedere că vor fi deschise şi secţii de vot în străinătate şi modificate unele circumscripţii. Banii vor fi suportaţi din Fondul de rezervă bugetară.

Votul va începe, în 29 iulie, la ra 8.00 şi se va termina la ora 20.00. Cetăţenii au de răspuns la o singură întrebare: Sunteţi de acord cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi variante de răspuns: da sau nu. Pot participa la vot toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani. Votul poate fi exprimat la orice circumscripţie din ţară, nu doar cea de domiciliu.

Până în 28 iulie, ora 7.00, adică timp de trei săptămâni, este campanie electorală, timp în care Traian Băsescu va treui să convingă poporul că merită să rămână în funcţie.

Suma totală estimată pentru organizarea referendumului 2012 est de 95 de milioane de lei, având în vedere că se doreşte amenajarea secţiilor de votare şi în străinătate, pentru românii care nu se află în ţară.

Reamintim că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi la scrutin.

Duminică, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi judecătorii ÎCCJ care se vor implica în procesul referendumului.

Până marţi, partidele politice nominalizează reprezentanţi în Biroul Electoral Central şi în celele judeţene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    sâmbătă, 07.07.2012 at 14:38

    Excursia e fundamentul democratiei noastre ,,originale,,. Sa vedeti ,,excursii si excursionisti,, mai ales in ziua votului….

  2. ion

    sâmbătă, 07.07.2012 at 20:22

    arunca banii tarii pe prostii,ar trebuii puscati toti!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax