Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comunicat de presă: PSD Alba Iulia nu va vota Bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa

Publicat

PSD Alba Iulia nu va vota Bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa. Poziția social democraților din Alba Iulia față de votul asupra bugetului a fost transmisă de către președintele interimar al partidului la nivel local, senatorul Călin Matieș. 

”Bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa și actuala conducere a administrației locale nu este unul realist, construit în mod profesionist, cu obiective clare, tangibile, cu surse de finanțare bine evidențiate și, poate cel mai important, nu este un Buget care să aibă în vedere interesul cetățeanului și prioritățile comunităților din Alba Iulia.

Bugetul pe care primarul Gabriel Pleșa l-a propus pare mai degrabă un buget de campanie electorală, nicidecum unul care să asigure buna funcționare a administrației și dezvoltarea orașului.

Prin intermediul președintelui PSD Alba Iulia, senatorul Călin Gheorghe Matieș, am purtat discuții cu toate părțile implicate în acest proces, atât cu echipa domnului Gabriel Pleșa și USR, cât și cu domnul Marius Hațegan și echipa PNL Alba Iulia. Am susținut în cadrul acestor discuții proiectele pe care consilierii locali ai PSD le-au inițiat, dar mai ales nevoia de a avea un proiect de Buget serios și de a nu transforma orașul în victimă colaterală a unui meci politic dus între PNL și USR.

Din păcate, ne aflăm în situația în care Bugetul, buna funcționare a administrației locale și chiar dezvoltarea și viitorul orașului sunt transformate în instrumente prin care cei doi foști colegi, Gabriel Pleșa și Marius Hațegan, își reglează conturi și meciuri personale.

După zeci de ani în care au folosit bugetul public drept pușculiță pentru camarilă și prieteni, cei doi s-au transformat din complici în dușmani.

În timp ce Gabriel Pleșa a propus un buget cu parfum electoral, foștii lui colegi, prin vocea lui Marius Hațegan, pozează în fată mare și încearcă să se detașeze de eșecul administrativ la care au fost părtași și de care, în egală măsură cu Pleșa, se fac responsabili.

Atât Gabriel Pleșa și USR, cât și Marius Hațegan și PNL, care au girat această administrație, se fac în măsură egală vinovați de situația deplorabilă în care se află orașul, reflectată și în acest proiect de Buget total fantezist.

PSD Alba Iulia nu poate fi părtaș și nici arbitru la această ceartă pe bani, purtată de niște foști colegi, îmbrăcați acum în haine politice diferite.

PSD Alba Iulia va susține orice inițiativă și orice proiect de Buget, cu condiția ca ele să fie în interesul cetățeanului și al comunităților.

Tocmai de aceea, îi rugăm atât pe primarul Gabriel Pleșa, cât și pe foștii lui colegi din PNL, să lase cearta la o parte și să nu privească bugetul orașului drept un instrument de a se poziționa cât mai bine din punct de vedere electoral.

Nu este nici o dramă dacă proiectul de Buget nu va trece acum. El poate și trebuie să fie refăcut. Sperăm doar ca următorul proiect să țină cont mai mult de nevoile oamenilor și nu de interesele electorale și pecuniare ale acestei majorități PNL-USR, una care a transformat orașul și cetățenii în victime colaterale ale unei bătălii surde pe ciolan”, a transmis într-un comunicat de presă, Călin Matieș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 30.01.2023 at 15:57

    După ce că sunteţi cea mai slabă organizaţie PSD din ţară, vă mai daţi şi deştepţi. Cred că aveţi mari dureri de cap tot timpul, când începeţi să gândiţi. Ruşinea municipiului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax