Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Introducerea testelor grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2019 se AMÂNĂ cu un an

Publicat

elevi

În cadrul întâlnirii ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, cu reprezentanţii elevilor, ai profesorilor şi ai elevilor, s-a discutat amânarea cu un an a introducerii testelor grilă la Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019.

Vezi și MODELE de SUBIECTE – SIMULARE BACALAUREAT 2019

Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019. Potrivit unor surse participante la discuţie, se decide amânarea cu un an a introducerii testelor grilă la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2018.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conţine 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Reprezentanţii MEN susţin că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv. De cealaltă parte, reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax