Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 500 de persoane au ajuns la Urgenţe, în Alba Iulia, de Sărbători. 100 au rămas internate

Publicat

UPU Alba Iulia

Crize hipertensive, accidente vasculare, colici biliare sau gastrite. Peste 500 de persoane au trecut pragul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba, în perioada Sărbătorilor Pascale, cu astfel de afecțiuni. Dintre pacienţii consultaţi, 100 au avut nevoie de internare. 

Odată cu Sărbătorile Pascale, românii s-au bucurat de mesele copioase și grele, stropite din plin cu băuturi alcoolice. Nu de puține ori cei care exagerează cu mâncarea și băutura ajung la Unitatea de Primiri Urgențe, lucru care s-a întâmplat și în acest an la Alba Iulia.

Peste 500 de persoane au ajuns la UPU cu diferite probleme. Totuși, numărul pacienților este în scădere față de anii trecuți, semn că oamenii au învățat să fie mai moderați atunci când știu că suferă de diferite afecţiuni cronice.

Potrivit șefului UPU, medicul Aurel Crișan, în cele patru zile din minivacanţa de Paşte, medicii s-au confruntat cu diferite cazuri, de la afecțiuni provocate de excesele alimentare, până la probleme grave, cum ar fi accidente vasculare.

„De vineri, peste 500 de pacienți au apelat la serviciile noastre, 100 dintre ei fiind internați. Am avut cazuri de toate felurile, au fost și care au mâncat mult, persoane care poate au băut cam mult – și ca atare au apărut colici biliare, gastrite, dar au fost şi crize hipertensive, accidente vasculare, come de toate felurile, patologii extrem de variate… Am observat că nu mai avem un număr așa mare (de cazuri – n.r.) ca în alți ani. Probabil că au  învățat să se tempereze un pic”,  a declarat, pentru Alba24.ro, Aurel Crișan, șeful secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba. 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

XEO

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

25 martie, BUNA VESTIRE: De ce nu este bine să te cerţi în această zi. Obiceiuri şi superstiţii

Publicat

cearta

Buna Vestire sau Blagoviștenia este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. Crendincioşii sărbătoresc, cu nouă luni înainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, condamnată la CEDO pentru refuzul de a școlariza un condamnat în timpul detenției

Publicat

Statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenție, anunță APADOR-CH. Deținutul a primit 2.000 euro despăgubiri. Condamnarea a fost pronunțată la 19 martie 2019. În 2008, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia schimbă criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Peste 400 de solicitări în aşteptare

Publicat

bloc locuinte sociala

Primăria Alba Iulia modifică criteriile pentru repartizarea locuinţelor sociale. În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială sunt 434 de cereri pentru acordarea unor locuinţe sociale şi doar o singură locuinţă disponibilă pentru închiriat. Potrivit unui proiect prezentat consilierilor locali în şedinţa din 29 martie, se propun mai multe schimbări şi completări ale criteriilor privind locuinţele sociale, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate