Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 500 de persoane au ajuns la Urgenţe, în Alba Iulia, de Sărbători. 100 au rămas internate

Publicat

UPU Alba Iulia

Crize hipertensive, accidente vasculare, colici biliare sau gastrite. Peste 500 de persoane au trecut pragul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba, în perioada Sărbătorilor Pascale, cu astfel de afecțiuni. Dintre pacienţii consultaţi, 100 au avut nevoie de internare. 

Odată cu Sărbătorile Pascale, românii s-au bucurat de mesele copioase și grele, stropite din plin cu băuturi alcoolice. Nu de puține ori cei care exagerează cu mâncarea și băutura ajung la Unitatea de Primiri Urgențe, lucru care s-a întâmplat și în acest an la Alba Iulia.

Peste 500 de persoane au ajuns la UPU cu diferite probleme. Totuși, numărul pacienților este în scădere față de anii trecuți, semn că oamenii au învățat să fie mai moderați atunci când știu că suferă de diferite afecţiuni cronice.

Potrivit șefului UPU, medicul Aurel Crișan, în cele patru zile din minivacanţa de Paşte, medicii s-au confruntat cu diferite cazuri, de la afecțiuni provocate de excesele alimentare, până la probleme grave, cum ar fi accidente vasculare.

„De vineri, peste 500 de pacienți au apelat la serviciile noastre, 100 dintre ei fiind internați. Am avut cazuri de toate felurile, au fost și care au mâncat mult, persoane care poate au băut cam mult – și ca atare au apărut colici biliare, gastrite, dar au fost şi crize hipertensive, accidente vasculare, come de toate felurile, patologii extrem de variate… Am observat că nu mai avem un număr așa mare (de cazuri – n.r.) ca în alți ani. Probabil că au  învățat să se tempereze un pic”,  a declarat, pentru Alba24.ro, Aurel Crișan, șeful secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax