Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Terasele sezoniere din Alba Iulia vor putea funcționa și în extrasezon, cu taxe reduse la jumătate. PROIECT, în Consiliul Local

Publicat

Terasele sezoniere din municipiul Alba Iulia vor putea funcționa și în extrasezon, respectiv între 1 noiembrie și 31 martie, prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 29 ianuarie. Documentul prevede, de asemenea, reducerea taxei datorate de utilizatorii teraselor pe perioada de extrasezon, de la 0,5 lei/mp/zi la 0,25 lei/mp/zi. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de vineri, 29 ianuarie, aprobarea prelungirii perioadei de funcționare a teraselor sezoniere în municipiu.

Citește și Patronii de trăsuri și tonete din Cetatea Alba Carolina cer scăderea chiriilor. 2820 de euro, cea mai mare chirie lunară

Potrivit raportului de specialitate, având în vedere contextul național și internațional generat de dinamica evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, situație care a dus la suspendarea sau restrângerea unor activități, impactul asupra activităților desfășurate de operatorii economici din HoReCa fiind unul major. Pentru a-și putea acoperi o parte din pierderile financiare suferite și a nu se vedea siliți să renunțe la afaceri, o parte dintre operatorii economici au solicitat Primăriei Alba Iulia acceptul pentru a putea desfășura activități specifice pe terasele sezoniere și în extrasezon, respectiv în perioada cuprinsă între 1 noiembrie și 31 martie.

Pentru a veni în sprijinul acestor operatori economici, prin proiectul de hotărâre supus votului consilierilor locali se propune prelungirea perioadei de funcționare a teraselor sezoniere în perioada cuprinsă între data de 1 noiembrie – 31 martie, pe toată perioada stării de alertă. (ab24)

Pe lângă prelungirea acestei perioade se mai propune reducerea taxei datorate de utilizatorii teraselor sezoniere pe perioada de extrasezon de la 0,50 lei/mp/zi la 0,25 lei/mp/zi.

Desfășurarea activităților în extrasezon pe terasele sezoniere se va putea face în baza unei cereri a operatorilor economici care le exploatează, urmând ca pentru amplasarea de terase sezoniere în sezonul 2021 deținătorii de terase sezoniere să facă demersurile necesare potrivit dispozițiilor din Regulamentul privind amplasarea, organizarea și funcționarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate