Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A 11-a amânare în Dosarul „Continental”, la Curtea de Apel Târgu Mureș. DNA a cerut un nou termen de judecată

Publicat

Dosarul „Continental”, în care au calitatea de inculpați avocata Doina Scutea și omul de afaceri Dorel Tamaș se află la a 11-a amânare la Curtea de Apel Târgu Mureș. La termenul din 15 octombrie, cei care au cerut un nou termen de judecată au fost chiar procurorii DNA, astfel că nici de această dată instanța nu a putut proceda la judecarea cauzei.

La cererea DNA de amânare a judecării dosarului, instanța a oferit un termen scurt de această dată, pentru 22 octombrie.

„Soluţie: Având în vedere motivul obiectiv pentru care reprezentanta DNA a solicitat amânarea soluţionării cauzei, instanţa o va admite, sens în care va acorda un nou termen de judecată” se arată în minuta pe scurt a deciziei magistraților Curții de Apel Târgu Mureș.

În Dosarul “Continental”, Doina Scutea este acuzată de complicitate la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, delapidare, spălare de bani în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în favoarea omului de afaceri Dorel Tamaş.

În dosar mai sunt judecate şi Anca Gherman (notar public), Cătălina Crinela Pop (administrator SC “Monoprod” SRL), Delia Angela Soare şi Radu Soare (brokeri de asigurări).

Potrivit procurorilor, “inculpatul Dorel Cristian Tamaş, în calitate de administrator al SC <Ardeleana> SA şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea Hotelului <Continental> din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debrecen şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, inculpatul Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC <Ardeleana> SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.

În acest context, inculpata Doina Scutea a participat la negocierea contractului alături de Dorel Cristian Tamaş şi, susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC <Ardeleana> SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.

După încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, inculpatul Dorel Cristian Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.”

Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat și în dosarul “Corupție la Finanțe” în care Doina Scutea este implicată. Avocata a fost condamnată de magistrați la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax