Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A candidat singur și a pierdut. Vicepremierul Viorel Ștefan, respins pentru postul la Curtea Europeană de Conturi

Publicat

v

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins, luni, propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi.

Vicepremierul Viorel Ștefan a fost propus de Guvern și, deși a fost singurul candidat, pentru că este vorba despre un post ce aparține României, nu a reușit să obțină votul europarlamentarilor.

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan. Știrea a fost confirmată oficial de siteul europa.eu. Potrivit informațiilor oficiale oferite de parlament, Ștefan nu a putut răspune întrebărilor unor europarlamentari cu privire la performanțele slabe ale țării în combaterea corupției.

„România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar. Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre”, a scris Mureșan pe contul său de Facebook.

Viorel Ștefan a avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă.

Foto: hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 09.04.2019 at 13:11

    Asta nu inseamna ca daca acasa esti barosan si afara esti tot asa. Iata ca nu-i asa. Cantitatea de desteptaciune din tara nu valoreaza tot atat si afara ! Ca dovada. Dar sa nu mai vorbim de desteptii din si de pe langa guvern,ca valoarea lor se masoara in obedienta. In rest, scoli facute peste noapte si in fata calculatorului, ca mos Nicolicea de exemplu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax