Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A cincea amânare în dosarul „Corupție la Finanțe” la ÎCCJ. Recursul formulat de Scutea și ceilați inculpați va fi judecat în 9 ianuarie

Publicat

După patru termene amânate, şi termenul de joi, 7 noiembrie 2013, la care Înalta Curte de Casație și Justiție avea pe rol judecarea recursului formulat de fostul decan al Baroului de avocați Alba, Doina Scutea, fostul director al DGFP Alba, Anghel Bogin, și alți trei inculpați, a fost amânat până în data de 9 ianuarie 2014. La instanţa de fond, Curtea de Apel Târgu Mureş, cei cinci au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare.

În dosar, cunoscut în presă cu numele de „Corupție la Finanțe”, sunt cinci inculpaţi. Instanţa de fond care a judecat dosarul, Curtea de Apel Târgu Mureş, a pronunţat pedepse cu închisoarea pentru toţi cei cinci inculpaţi. Doina Scutea a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, iar Ştefan Anghel Bogin – la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Singurul inculpat care a primit închisoare cu executare este omul de afaceri Alexandru Duca. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni.

Doi foşti ofiţeri de informaţii au primit, de asemenea, condamnări cu suspendare. Claudiu Vulpe a primit 1 an şi 8 luni, iar Radu Bogdan a fost condamnat la 1 an şi 10 luni. Instanţa a mai dispus confiscarea sumelor de 10.000 euro şi 40.000 lei de la Radu Bogdan şi 206.615 lei de la inculpatul Alexandru Duca. Inculpaţii au respins acuzaţiile aduse de procurorii DNA şi îşi susţin în continuare nevinovăţia.

Citiți AICI Minuta instanţei de fond, Curtea de Apel Târgu Mureş și Comunicatul DNA de la momentul trimiterii în judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax