Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule, dar şi din serviciile de piaţă prestate populaţiei

Publicat

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna iunie 2015, față de luna precedentă ca serie brută cu 4,1%, respectiv cu 9,9%, faţă de aceeaşi lună de anul trecut. De asemenea, serviciile de piaţă prestate populaţiei au crescut cu 4,9%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Vezi și ANAF vinde zeci de mașini, cu prețuri începând de la 600 de lei. Lista autoturismelor scoase la vânzare

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%, fiecare.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 4,9% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.

În semestrul I 2015, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut față de semestrul I 2014 atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 4,1% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

Iunie 2015 comparativ cu mai 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,2%), comerțul cu autovehicule (+3,8%), activitățile de întreținere şi reparare a autovehiculelor (+2,7%) şi la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+1,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piață prestate populației, în luna iunie 2015 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice şi tur-operatorilor (+20,8%), activitățile hotelurilor şi restaurantelor (+9,1%) şi la activitățile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+4,8%).

Scăderi au înregistrat activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (‐4,6%) şi serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (‐1,5%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 față de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Iunie 2015 comparativ cu iunie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 9,9%, datorată creşterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+21,4%), comerțul cu autovehicule (+14,2%), activitățile de întreținere şi repararea autovehiculelor (+14,2%) şi la comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a înregistrat pe total o creştere cu 9,9% față de luna iunie 2014.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna iunie 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,9% mai mare comparativ cu luna iunie 2014, provenită în principal de la activitǎțile agențiilor turistice şi turoperatorilor (+13,1%), serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (+12,6%), activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (+4,4%), hoteluri şi restaurante (+2,7%) şi activitățile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+1,9%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a crescut cu 5,1% comparativ cu luna iunie 2014.

Semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014

În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+16,7%), întreținerea şi repararea autovehiculelor (+7,9%) şi la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+7,9%).

Scăderi s-au înregistrat la activitățile provenite din comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐2,9%).

În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,4%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în semestrul I 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu semestrul I 2014, provenită de la activitǎțile agențiilor turistice şi turoperatorilor (+13,4%), serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (+12,5%), activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (+6,0%) şi activitățile hotelurilor şi restaurantelor (+0,9%). Scăderi au înregistrat activitățile de spălare, curățare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (‐2,9%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,9% mai mare comparativ cu semestrul I 2014.

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax