Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule, dar şi din serviciile de piaţă prestate populaţiei


Publicat

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna iunie 2015, față de luna precedentă ca serie brută cu 4,1%, respectiv cu 9,9%, faţă de aceeaşi lună de anul trecut. De asemenea, serviciile de piaţă prestate populaţiei au crescut cu 4,9%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Vezi și ANAF vinde zeci de mașini, cu prețuri începând de la 600 de lei. Lista autoturismelor scoase la vânzare

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%, fiecare.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 4,9% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.

În semestrul I 2015, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule şi motociclete a crescut față de semestrul I 2014 atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 4,1% cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

Iunie 2015 comparativ cu mai 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,2%), comerțul cu autovehicule (+3,8%), activitățile de întreținere şi reparare a autovehiculelor (+2,7%) şi la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+1,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piață prestate populației, în luna iunie 2015 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice şi tur-operatorilor (+20,8%), activitățile hotelurilor şi restaurantelor (+9,1%) şi la activitățile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+4,8%).

Scăderi au înregistrat activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (‐4,6%) şi serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (‐1,5%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 față de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Iunie 2015 comparativ cu iunie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 9,9%, datorată creşterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+21,4%), comerțul cu autovehicule (+14,2%), activitățile de întreținere şi repararea autovehiculelor (+14,2%) şi la comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a înregistrat pe total o creştere cu 9,9% față de luna iunie 2014.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna iunie 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,9% mai mare comparativ cu luna iunie 2014, provenită în principal de la activitǎțile agențiilor turistice şi turoperatorilor (+13,1%), serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (+12,6%), activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (+4,4%), hoteluri şi restaurante (+2,7%) şi activitățile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+1,9%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a crescut cu 5,1% comparativ cu luna iunie 2014.

Semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014

În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+16,7%), întreținerea şi repararea autovehiculelor (+7,9%) şi la comerțul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreținerea şi repararea motocicletelor (+7,9%).

Scăderi s-au înregistrat la activitățile provenite din comerțul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐2,9%).

În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreținerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,4%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în semestrul I 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu semestrul I 2014, provenită de la activitǎțile agențiilor turistice şi turoperatorilor (+13,4%), serviciile de coafură şi alte activități de înfrumusețare (+12,5%), activitățile de jocuri de noroc şi alte activități recreative (+6,0%) şi activitățile hotelurilor şi restaurantelor (+0,9%). Scăderi au înregistrat activitățile de spălare, curățare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (‐2,9%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,9% mai mare comparativ cu semestrul I 2014.

sursa: insse.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Când s-ar putea încheia epidemia de coronavirus în Italia. Estimările experților, pe regiuni

Publicat

Lumina de la capătul tunelului nu e încă aproape, dar este vizibilă, spun experții italieni. Potrivit unor estimări realizate de un centru de cercetare universitar, epidemia de coronavirus din Italia ar putea lua sfârșit între 5 și 16 mai,, dar asta depinde foarte mult de comportamentul italienilor.

Într-o analiză realizată de Corriere della Sera se spune că, având în vedere tendințele actuale, ziua zero ar putea apărea pe rând în regiunile Italiei, de la jumătatea primei săptămâni din luna mai până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a lunii – adică între 5 și 16 mai.

Foto: Corriere della Sera

O parte din regiunile Italiei sunt cu mult înaintea altora în ceea ce privește controlul epidemiei și, din acest motiv, acestea pot ieși din criză mult mai devreme, potrivit sursei citate. Astfel, în regiunea Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea încheia pe 6 aprilie, în Basilicata pe 7 aprilie, în Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar în Puglia pe 9 aprilie.

Însă, în cele mai afectate regiuni, epidemia ar putea să dureze mai mult. Potrivit graficului analiștilor, publicat de Corriere della Serra, în Lombardia criza s-ar putea încheia pe 22 aprilie, în Emilia-Romagna, pe 28 aprilie, iar în Toscana epidemia s-ar putea întinde până la data de 5 mai.

Estimările sunt realizate de Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (Eief), un centru de cercetare universitar susținut de Banca Italiei, dar complet independent în cercetare.

sursa: digi24.ro, corriere.it

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: PNL a început demersurile pentru impozitarea pensiilor speciale. Banii rămași, alocați luptei anti-COVID

Publicat

Deputatul liberal de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat de presă legat de amendamentul PNL privind impozitarea pensiilor speciale și alocarea banilor economisiți luptei anti-COVID. 

Comunicat: 

”Parlamentarii PNL au depus azi la Parlament un amendament prin care se propune impozitarea progresiva a pensiilor speciale, cu 10% pana la 95%, în funcție de cuantumul pensiei.

Astfel, propunerea PNL vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. După cum se cunoaște deja, Curtea Constituțională a României a decis că aceste pensii speciale nu pot fi abrogate.

PNL a mai avut o lege inițiata de parlamentarii săi și adoptată de Parlament, prin care se eliminau pensiile speciale, dar legea a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului. Astfel, varianta impozitării progresive este singura variantă viabilă.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive sunt cuprinși: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR; funcționarii Curții de conturi; Avocatul Poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

România trece acum printr-o situație nemaiîntâlnită, o situație de criză, în care toți trebuie să fim solidari și în care cei cu pensii speciale pot contribui la efortul financiar pe care țara îl face pentru a trece cu bine prin pandemia generată de acest nou virus.

Dacă toate forțele politice din Parlament demonstrează voință politică și acceptă acest amendament, el poate fi adoptat într-o săptămână și pus în practică începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a legii. Credem că susținerea acestor amendamente ale PNL ar fi o bună dovadă de maturitate politică și de responsabilitate din partea celelalte partide politice din Parlament.

Economiile rezultate la buget prin impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului de luptă cu epidemia!

Sorin Ioan BUMB,

Deputat PNL de Alba

Vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un pacient din Bistrița Năsăud, bolnav de coronavirus, a murit acasă după ce a fost externat înainte să îi sosească testul

Publicat

Un bărbat în vârstă de 77 de ani din comuna Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud, a murit acasă, după ce a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa.

Ulterior i-a venit și testul pentru coronavirus: era pozitiv. A decedat la domiciliu în noaptea de 30 spre 31 martie.

Informaţiile au fost făcute publice miercuri, chiar de către managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, la o întâlnire cu jurnaliștii.

„V-am rugat să veniţi aici ca să vă transmit chiar eu informaţii despre o persoană decedată, din Ilva Mică, pentru care astăzi a venit rezultatul de Covid pozitiv.

Pacientul s-a internat pe data de 22 martie în Secţia de boli interne. La internare, nu se încadra în definiţia de caz şi de aceea a fost internat pe Secţia de medicină internă, şi nu pe Secţia de boli infecţioase.

În data de 23, medicul curant a rugat un consult de specialitate, şi anume un consult de la Secţia de boli infecţioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă este infectat cu Covid-19.

În data de 30, pacientul respectiv a fost externat înainte să vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil.

Pacientul nu ar fi trebuit externat până nu era situaţia lui medicală foarte clară. În data de 1 aprilie, astăzi – aşa, parcă este o glumă proastă de 1 aprilie, au venit rezultatele, iar pacientul este Covid pozitiv. A început o anchetă epidemiologică la nivel de spital”, a declarat Lazany.

Întregul personal al Secţiei de medicină internă din cadrul SJU Bistriţa va fi testat, miercuri şi joi, pentru Covid-19.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul emoționant al unui bătrân din Alba, fost asistent medical: ”Medici și asistente, fiți puternici. Vom învinge”

Publicat

”Medici și asistente, fiți puternici!”, este mesajul pe care, cu lacrimi în ochi, Viorel Garlonța, un bătrânel de 90 de ani, fost asistent medical îl transmite celor care în aceste zile sunt în prima linie, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Timp de aproape 40 de ani, Viorel Garlonța, din Crăciunelu de Jos a lucrat ca asistent medical la dispensarul din Cetatea de Baltă.

Ieșit la pensie, acesta împarte timpul între casa din Crăciunelu de Jos, cât este cald și locuința din Alba Iulia, unde stă alături de familie, pe timpul iernii.

Pandemia de coronavirus l-a prins la Alba Iulia, iar acesta nu ratează nici o știre despre evoluția virusului și despre lupta autorităților pentru stoparea răspândirii, după cum ne relatează chiar un membru al familiei sale.

Însă gândurile bătrânului se îndreaptă către cei din prima linie: medici, asistente, personal medical și farmacisti, mai ales că doi copii ai acestuia lucrează în sistemul medical, iar nepotul și nora sa, în farmacii.

Prin Alba24.ro, bătrânul le-a transmis un mesaj celor din prima linie: ”Medici și asistente, fiți puternici!” Mă rog pentru voi și vom învinge! Doamne ajută!”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate