Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut cu 80% numărul maşinilor incluse în parcul auto din România. Care este vechimea medie a acestora

Publicat

trafic rutier masini A1 În primele cinci luni, numărul de autovehicule introduse în parcul auto din România a crescut cu 80%, faţă de perioada similară de anul trecut. Vârsta medie a acestora s-a majorat la 12 ani și trei luni, de la 8 ani, în 2016.

„Pe ansamblu, am constatat o creștere cu 80% a numărului de vehicule introduse în parcul național. Gradul de motorizare al românilor a crescut cu 80%, ceea ce este o cifră importantă. Dacă ne referim la vârstă, vârsta lor a crescut. Dacă anul trecut vârsta medie era undeva puțin peste 8 ani, în 2017 vehiculele care au intrat în primele cinci luni au avut o vârstă medie de 12 ani și trei luni”, a a declarat, marți, Cristian Bucur, director tehnic în cadrul Registrului Auto Român (RAR), citat de Romaniatv.net.

Acesta a menționat că numărul de vehiculelor euro 4 s-a dublat, iar numărul vehiculelor euro 2 și euro 1 a crescut de două ori și jumătate. Starea tehnică a acestora este considerată corespunzătoare la momentul intrări lor în parcul auto, dar depinde de modul în care vor fi întreținute.

Potrivit DRPCIV, parcul auto național din România a depășit 7 milioane de autovehicule în 2016, în creștere cu 6,21% față de anul anterior. Din aceste, 3,036 milioane erau cu motorizare diesel (din care 2,119 milioane de autoturisme).

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax