Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul minorilor din Alba Iulia dependenți de droguri a crescut îngrijorător: Cel mai tânăr are sub 13 ani

Publicat

Fenomenul consumului de droguri pare scăpat de sub control, iar efectele se văd și la Alba Iulia. Recent anchetatorii au destructurat mai multe rețele care vindeau droguri minorilor, în județ. 

Însă chiar și cu ”eliminarea” unor traficanți, situația este una îngrijorătoare. Mai exact, a scăzut drastic vârsta la care minorii ajung dependenți de droguri.

În cel mai recent raport al autorităților făcut public recent în anul 2022, la Alba Iulia a fost sesizat un caz de dependent de droguri la categoria 7 – 13 ani.

Mai pe scurt un minor cu vârsta de sub 13 ani a devenit dependent de droguri, în Alba Iulia.

La fel de grav este și creșterea cazurilor de dependență la segmentul de vârstă 14-18 ani. Dacă în anii 2020 – 2021, era raportat doar un caz de dependență de droguri, în 2022, au fost raportate opt cazuri la tineri până în 18 ani.

Atenție vorbim despre dependenți, nu despre consumatori. Numărul consumatorilor este foarte ridicat, în Alba Iulia și în județul Alba. În aproape fiecare caz care ajunge pe masa procurorilor DIICOT și a judecătorilor, este vorba despre sute, mii de tranzacții de droguri către tineri.

”Spitalul Județean de Urgență Alba raportează apariția în anul 2022 a unui caz de adicție de substanțe la grupa de vârstă 7-13 ani, iar la grupa de vârstă 14-18 ani avem o creștere semnificativă, de la un caz în anii 2020, 2021 la 8 cazuri în anul 2022”, se arată în raportul autorităților.

Foarte folosite sunt drogurile de sinteză

Cele mai frecvente droguri care se găsesc și în Alba Iulia și județul Alba, sunt cele de sinteză. Mai exact substanțe făcute în laborator, care au în compoziția lor elemente foarte periculoase pentru consumatori.

Una dintre substanțe este 3 CMC, sau cristal cum este numit pe stradă. Fiind foarte iefin și ușor de folosit, ușor de ascuns este cautat de consumatori.

3 CMC este un drog de sinteză, sau un drog sintetic. Face parte din categoria catinonelor, parte a amfetaminelor. Este un drog creat sintetic, care a circulat la liber și pe piața din România.

În termeni populari acesta este cunoscut pe stradă ca și Cristal. Este foarte răspândit, a ajuns să fie comercializat de mare parte dintre dealerii de droguri.

Este un drog folosit în special la petreceri de tineri, elevi de liceu sau studenți deoarece este foarte ieftin. Mult mai ieftin decât cocaina.

Însă, drogul are o rată foarte mare de dependență. A apărut pe piață relativ recent, fiind folosit cu precădere în țarile vestice.

Situația la nivel național

Datele de la nivel național confimă pe cele locale. Cea mai mare rată a consumului de droguri este la categoria de vârstă 15-35 de ani, adolescența reprezentând perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri.

Cel mai tânăr consumator de droguri care se află în evidența autorităților române are 12 ani.

Recent trei persoane care vindeau CMC la Alba Iulia au fost arestate preventiv

Trei tineri au fost arestați preventiv după ce au fost filați și prinși de DIICOT Alba Iulia. Aceștia vindeau printre altele și 3 CMC.

Drogurile au fost vândute către diferiți consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 și 17 ani, din municipiul Alba Iulia și localitățile învecinate.

CITEȘTE ȘI: O rețea care vindea droguri copiilor din Alba Iulia, destructurată de polițiștii de la Crima Organizată. Trei persoane arestate

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi drog de mare risc și 10 grame de masă vegetală.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax