Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A crescut numărul de infracțiuni comise în județul Alba, în anul 2021. Peste 500 de apeluri la 112, unde au intervenit jandarmii

Publicat

În 2021, an marcat de pandemia de COVID-19, chiar dacă numărul polițiștilor și al jandarmilor prezenți pe străzile din Alba a fost mai ridicat, nivelul de infracționalitate față de anul 2020 a crescut în județ. 

Mai exact, față de anul 2020, în anul 2021, infracționalitatea a crescut în județ cu 5%, de asemenea au crescut cu 120% faptele contravenționale – asta reiese din bilanțul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, pe care abia a trecut. 

Peste 9000 de amenzi sau avertismente au fost aplicate de jandarmii din Alba într-un singur an.

Mai mult de atât, față de anul 2020, apelurile la numărul de urgență 112 la care jandarmii din Alba au intervenit în 2021 a crescut cu 11,6 % faţă de anul precedent.

Asta înseamnă peste 500 de intervenții ale jandarmilor după ce mai cetățeni ai județului au cerut ajutor prin 112.

”Pe parcursul anului 2021 au fost documentate, organizate şi executate peste 7500 de  misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii.

Dintre acestea, 850 de misiuni au fost executate pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă, urmărindu-se prevenirea escaladării unor stări  de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public”, au precizat jandarmii într-un comunicat de presă.

”De asemenea, sub coordonarea poliției, au fost executate peste 5400 de misiuni care au vizat protejarea şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a normelor de conduită civică, a avutului public şi privat precum și asigurarea funcţionaării normale a instituţiilor statului.

Numărul acțiunilor executate în cooperare/colaborare cu alte instituții a crescut față de anii anteriori, fiind executate peste 1500 de misiuni, fapt care demonstrează ca Jandarmeria Alba este apreciată ca o instituţie credibilă şi capabilă să rezolve în timp oportun solicitările autorităţilor şi ale cetăţenilor”, au mai precizat aceștia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax