Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A crescut numărul de persoane infectate cu coronavirus, la Ocna Mureș. 23 de bolnavi internați, 5 cazuri noi confirmate


Publicat

În Ocna Mureș a crescut numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, în ultimele zile fiind confirmate încă 5 îmbolnăviri, potrivit situației prezentate, vineri, de Silviu Vințeler, primarul orașului.

Acesta precizează că în urma celor aproximativ 300 de teste efectuate în ultimele zile s-au identificat 23 de persoane confirmate pozitiv și internate, astfel: 5 cadre medicale de la unitatea medico-socială; 9 pacienți de la unitatea medico-socială; 5 angajați ai depozitului logistic retailer; 4 pacienți din familiile celor pozitivi.

La această dată, 67 de persoane se află în izolare la domiciliu, fiind vorba despre contacte ale persoanelor infectate.

În total, de la începutul pandemiei, în orașul Ocna Mureș au fost 35 de persoane identificate pozitiv. Dintre acestea 4 au decedat, 8 s-au vindecat și 23 sunt cazuri pozitive active la acest moment.

”Fac apel la toți locuitorii orașului Ocna Mureș să respecte toate cerințele cuprinse pentru starea de alertă:

– purtarea obligatorie a măștii în spații publice, magazine, spații inchise

– dezinfectarea mâinilor la intrarea în spații publice ori inchise

– respectarea regulilor de deplasare și reducerea acestora la minimul necesar

Protejându-ne pe noi îi protejăm pe cei din jurul nostru”, le-a transmis primarul Silviu Vințeles locuitorilor orașului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÎMPENI

Tânăr din Câmpeni, reținut pentru înșelăciune. Le-a promis păgubiților tot ce doreau aceștia, dar nu a rezolvat nimic

Publicat

Un tânăr din Câmpeni, cercetat pentru fapte de înșelăciune, a fost reținut de polițiști. Oamenii legii spun că le-a promis unor cetățeni cazări la prețuri avantajoase, achiziționarea de bunuri ieftine și înscrierea la cursurile unor școli de șoferi.

La data de 28 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, care este cercetat pentru înșelăciune, fapte prin care a cauzat unui număr de 6 persoane un prejudiciu de peste 21.000 de lei.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2020, ar fi determinat victimele să-i dea diverse sume de bani în schimbul promisiunilor de le închiria spații turistice, a-i înscrie la școli de șoferi sau a intermedia achiziționarea unor bunuri la prețuri avantajoase.

În cursul zilei de ieri, 28 mai, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului, de unde au ridicat mijloace de probă, care urmează să fie folosite în cadrul anchetei penale.

Urmează ca azi, 29 mai, persoana reținută să fie prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Baremele de corectare pentru setul 7 de teste de pregătire pentru elevii din clasa a VIII-a

Publicat

examen

Au fost publicate baremele pentru setul 7 de teste de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a.

Testele și baremele de corectare sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

BAREME teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 7:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Barem Test 31 Română

Barem Test 32 Română

Barem Test 33 Română

Barem Test 34 Română

Barem Test 35 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

31 mai: Ziua Mondială anti-tutun, marcată la Alba. Care sunt efectele fumatului asupra organismului

Publicat

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA) se alătură şi anul acesta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin desfăşurarea, în mediul online, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la pericolele consumului de tutun şi practicile comerciale ale companiilor de tutun.

”În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de parteneri, desfăşoară la nivel mondial ample campanii de informare, pentru a atrage atenția la nivel mondial asupra riscurilor consumului de tutun și asupra deceselor și bolilor care pot fi prevenite.

Având ca temă #TobaccoExposed, campania globală din acest an îşi propune să prevină consumul de tutun și nicotină, prin protejarea tinerilor de influența industriei tutunului și prin demontarea miturilor și expunerea tacticilor de manipulare utilizate de această industrie.

Timp de zeci de ani, industria tutunului a folosit diverse tactici de marketing, pentru a atrage o nouă generație de consumatori de tutun, pornind de la designul ambalajelor produselor și până la campanii de marketing care au avut ca scop înlocuirea milioanelor de oameni care mor în fiecare an din cauza bolilor asociate consumului de tutun, cu noi consumatori – tinerii.

Astfel, scopul campaniei OMS de anul acesta este să informeze tinerii cu privire la tehnicile folosite de industria tutunului pentru a încuraja dependența de tutun și de produse pe bază de nicotină, în rândul generației actuale și a celei viitoare.

Un rol important în această campanie le revine influenceri-lor – persoane publice din diverse domenii, inclusiv din social media -, care pot proteja tinerii, prin implicarea lor în acţiunile de prevenire şi descurajare a consumului de tutun.

OMS face apel ca toți tinerii să se alăture acestei lupte, pentru a deveni o generație fără tutun!

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 60 milioane lei pentru modernizarea conductei de aducțiune apă Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș. A fost semnat contractul

Publicat

Modernizarea conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș și lucrările de reconectare a localităților și consumatorilor vor costa peste 61 milioane lei. Contractul pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat joi de Apa CTTA și constructor.

Contractul pentru modernizarea aducțiunii SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș este în valoare de 61.290.604,93 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 34 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

Vor fi executate lucrări de reabilitare a conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș și lucrari de reconectare a localităților și consumatorilor deserviți de conducta de aducțiune:

– reabilitare aducțiune SP Galda -Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, în lungime totală de aproximativ 39,9 km

– reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș – traseu modificat în municipiul Aiud, în lungime totală de circa 3,5 km

– conducte pentru conectare rezervoare Teiuș la SZA Alba, în lungime de circa 2 km

Lucrările vor fi executate de Asocierea Construcții S.A – Instal Service Technology S.R.L.

Lucrările sunt cuprinse în proiectul major  „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune in cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate