Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul locurilor de muncă vacante. În ce domenii de activitate sunt cele mai multe. Date de la Statistică

Publicat

locuri de munca

locuri de muncaÎn primul trimestru din 2016, numărul locurilor de muncă vacante a urcat la 58.300, cu 3.600 mai mult față de trimestrul anterior și cu 13.200 peste valoare înregistrată în același trimestru din 2015, informează Institutul Național de Statistică (INS).

Numărul locurilor de muncă neocupate din economie a atins în primul trimestru din 2016 maximul ultimilor ani, cu 29% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Potrivit INS, rata locurilor de muncă vacante a crescut față de primul trimestru al anului trecut cu 0,24 de puncte procentuale. În comparație cu ultimul trimestru al anului trecut numărul locurilor de muncă neocupate este mai mare cu 6,6%.

Vezi şi LOCURI de MUNCĂ vacante în ALBA: Peste 400 de posturi pentru muncitori necalificați și persoane cu studii superioare. OFERTA completă şi CINE angajează

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante au fost înregistrate în administrația publică, cu 3,47%, în alte activități de servicii, respectiv în activități de spectacole, culturale și recreative, cu 2,50% fiecare.

Cea mai mare criză de forță de muncă din economie se înregistrea în industria de prelucrare, unde în primele trei luni erau 15.000 de locuri de muncă vacante, adică un sfert din numărul total la nivel național.

Cea mai bună ocupare a forței de muncă a fost înregistrată în industria extractivă cu o rată a posturilor vacante de 0,4%, dar și în sectoarele producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat cu 0,42%, mai arată datele INS.

surse: realitatea.net, insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax