Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul persoanelor fizice cu restanțe la plata ratelor pentru creditele bancare. Date BNR

Publicat

bani

A crescut numărul persoanelor fizice cu restanțe la plata ratelor la creditele bancare, potrivit situației publicate de BNR.

Este vorba despre date ale Biroului de Credite, aferente lunilor martie aprilie, pentru întârzierile la plată mai mult de 30 de zile.

În februarie erau 524.204 persoane în această situația, în martie erau 531.503, iar în aprilie numărul acestora a ajuns la 561.721.

Valoarea totală a restanțelor celor 561.721 persoane, în aprilie, era de 6,2 miliarde lei, din care aproximativ 3,2 miliarde în moneda națională, 2,17 miliarde în euro și restul în alte valute.

Reamintim că în luna martie a fost adoptată și OUG 37 care prevede amânarea ratelor la credite.

Pentru toate creditele înregistrate la Biroul de Credit și suspendate la plată, creditorii au trebuit să înregistreze comentariul “suspendare la plată”. Ulterior, în perioada de suspendare la plată, creditorii transmit la fiecare scadență informația referitoare la faptul că rata și valoarea plătită sunt zero.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax