Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A dat foc unui ATM pentru a fura banii din el. Metoda unui hoț din bancomate, explicată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia

Publicat

O metodă prin care un hoț a vrut să spargă un bancomat este descrisă de magistrații Curții de Apel Alba Iulia. Aceștia au dat o decizie definitivă într-un dosar de distrugere, în data de 5 decembrie 2023. 

Decizia de la Alba Iulia a fost doar în ceea ce privește daunele civile, suferite de banca care avea ATM-ul. 

Cazul în sine este unul inedit. Mai exact, modul în care bărbatul a acționat fiind pregătit în detaliu. Este vorba despre o spargere la un bancomat din Mediaș care a ținut prima pagină a ziarelor și a televiziunilor pentru câteva zile.

Bărbatul în cauză, avea totul pregătit. Mai exact acesta avea într-un rucsac un întreg aresenal pregătit pentru spargeri. Totul s-a petrecut în data de 29 ianuarie 2023.

Acesta a încercat mai multe sucursale de bănci, unde erau ATM-uri, însă mare parte din ele aveau ușile închise. Însă la un moment dat, intră într-o sucursală de la Unicredit Bank.

Cum a incendiat ATM-ul

Modul în care a vrut să fure banii este descris de procurori.

Acesta ”blochează ușa de intrare cu o bucată de lemn, pentru a nu se închide, după care tastează pe monitorul ATM-ului, deschizând astfel fanta echipamentului bancar, ocazie cu care introduce o bucată de lemn pentru a bloca fanta.

Planul infracţional continuă cu introducerea în lăcaș a furtunului atașat unui tub cu gaz sau oxigen, pe care îl avea asupra sa și cu introducerea în bancomat a gazului, după care din PET-ul deţinut pulverizează pe ATM o substanta inflamabilă (benzină), iar apoi conduce substanta inflamabilă pe asfalt până în fața sucursalei, după care aprinde combustibilul cu o brichetă.

La ora 03:49:00, manoperele inculpatului generează explozia ATM-ul, urmată de un incendiu. Deoarece casetele de valori au rămas intacte, autorul a părăsit câmpul infracțional fără a sustrage valori monetare”, au precizat magistrații.

Decizia judecătorilor

În primă instanța, bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, timp de 110 de zile.

De asemenea la Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații au admis apelul făcut de bancă și l-au obligat la plata sumei de 200.900 de lei, reprezentând contravaloare cheltuieli de reparație efectuate.

Decizia instanței a fost definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax