Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A dat foc vegetației uscate, iar flăcările i-au distrus propria locuință. Bărbat din Săliștea Deal, cu dosar penal

Publicat

Un bărbat din comuna Săliștea a dat foc vegetației uscate, iar focul s-a extins și i-a distrus propria locuință. Polițiștii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de incendierea vegetației uscate și reamintesc care sunt sancțiunile care sunt aplicate celor care provoacă astfel de incendii.

Vineri, în urma unui apel prin  112, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au intervenit pe raza localității Săliștea Deal unde s-a produs un incendiu.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 71 de ani, din localitate, a dat foc vegetației uscate, iar focul a scăpat de sub control, extinzându-se la propria locuință, care a ars în proporție de 90%.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

La Aiud, zona Herja, incendiul la acoperișul unei cabane a pornit de la un foc în livadă

Pagube însemnate au fost înregistrate și sâmbătă seara, la o cabană situată la marginea municipiului Aiud, acoperișuL fiind distrus în întregime de un incendiu.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că incendiu s-ar fi extins de la unul de vegetație uscată, provocat într-o livadă învecinată cabanei.

Polițiștii fac cercetări, pentru identificarea persoanei care dat foc vegetației uscate, în vederea tragerii la răspundere penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește tuturor deținătorilor de terenuri că este interzis să ardă miriștile, stufărișul sau vegetația uscată, fără acceptul autorităților competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

  • Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale pot avea consecințe grave asupra comunității, prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.
  • Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecția mediului, sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru cele juridice.
  • În plus, față de persoanele care provoacă incendii în urma cărora sunt provocate pagube materiale, sunt întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, pentru care legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax