Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„A doua Înviere” sau „Învierea Mică”, în prima zi de Paști. Ce reprezintă Vecernia Sfintei Învieri din Duminica Paștelui

Publicat

În fiecare duminică de Paște, la prânz, are loc o vecernie specială – Vecernia Sfintei Învieri, cu citirea Sfintei Evanghelii în diverse limbi.

Slujba se mai numește și „A doua Înviere” sau „Învierea mică” și aminteşte despre arătarea Mântuitorului de după Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor Săi.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2023 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În cadrul acestei slujbe, prin citirea Sfintei Evanghelii, Mântuitorul Iisus Hristos cheamă toate neamurile la Înviere, la împărtăşirea de bunătăţile din Împărăţia lui Dumnezeu.

La Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, Vecernia Sfintei Învieri (A doua Înviere) va avea loc duminică, 16 aprilie, între orele 12:00 – 14:00, cu citirea Sfintei Evanghelii în diverse limbi.

Se citeşte Evanghelia în 12 limbi

Această Vecernie specială are ca punct central citirea Evangheliei după Ioan, de la capitolul 20, versetele de la 19 la 25, în 12 limbi.

Originea acestei practici trebuie pusă în legătură cu trimiterea Apostolilor la propovăduire în întreaga lume şi, mai ales, cu predica Apostolilor după Cincizecime, atunci când toţi cei prezenţi la Ierusalim, indiferent de neam şi de limbă, au înţeles mesajul ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax