Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

A doua misiune economică bilaterală ADR Centru – Landul Brandenburg: Dezbateri privind energiile regenerabile

Publicat

ADR Centru organizează, în perioada 17-20 octombrie, un nou eveniment de promovare bilaterală a oportunităţilor de investiţii şi dezvoltare între România şi Germania, respectiv între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg. Aceasta este cea de-a doua misiune economică din acest land german în regiunea noastră, iar întâlnirile de lucru vor avea loc în Braşov, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia şi Sibiu.

Prima misiune economică a oamenilor de afaceri germani din Landul Brandenburg în Regiunea Centru s-a bucurat de mult interes din partea firmelor germane, iar ADR Centru şi partenerii săi germani, împreună cu reprezentanţa landului în regiunea noastră au decis să continue această serie de întâlniri bilaterale.

Din punct de vedere tematic, cea de-a doua misiune economică este dedicată din nou energiilor regenerabile, aspectelor de mediu, precum şi industriei lemnului şi celei forestiere. Una dintre priorităţi o constituie calificarea forţei de muncă, pentru care la Alba Iulia va fi organizată o dezbatere cu principalii parteneri din domeniul educaţional şi ocupaţional, chiar la sediul Universităţii ”1 Decembrie 1918”. În cadrul evenimentului, va avea loc şi un brainstorming pe tema „Energiile regenerabile în practică – acţiuni ecologice şi durabile“.

„Prin intermediul iniţiativelor noastre, dorim să valorificam şi sî îmbunătăţim rezultatele reuniunilor anterioare, deoarece evenimentul de anul trecut s-a bucurat de un real succes şi cred că firmele româneşti aşteaptă cu un real interes o astfel de manifestare. Cu siguranţă că şi reprezentanţii administraţiei publice vor participa la dezbaterile pe tematica energiilor regenerabile, a sprijinului oferit IMM şi la discutiile privind calificarea şi recalificarea forţei de muncă.

Prezenţa firmelor germane în regiunea noastră reprezintă o oportunitate pentru întreprinderile româneşti, care pot schimba informaţii despre problemele cu care se confruntă firmele în domenii similare de activitate, dar şi pentru iniţierea unor noi parteneriate de afaceri. Nu trebuie uitat nici faptul că activitatea ADR Centru s-a dezvoltat continuu, de 12 ani, prin atragerea de fonduri nerambursabile şi derularea de proiecte investiţionale pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Regiunea Centru. Aceasta dezvoltare a fost sprijinită de transferul de bune practici şi informaţii din partea partenerilor noştri germani. Pe de altă parte, promovăm şi în acest fel potenţialul verde al Regiunii Centru, dar stabilizăm şi puntile de legătură între firmele române şi germane, pentru a contribui la obiectivul general de dezvoltare armonioasă, în folosul locuitorilor din această parte a ţării”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax