Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A fost actualizată platforma de programare pentru vaccinul AstraZeneca. Se pot face înscrieri pentru o perioadă de 20 de zile

Publicat

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că platforma pentru programare la vaccinare cu serul AstaZeneca a fost actualizată. Astfel, înscrierile se pot face cu cel puțin 72 de ore înainte, pentru o perioadă de 20 de zile.

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea (CNCAV) a actualizat platforma pe care românii se pot înscrie pentru imunizarea împotriva Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca.

„În baza cerințelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost actualizată și permite programarea persoanelor eligibile pentru vaccinare din această etapă, astfel: cu minim 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin; pentru o perioadă de 20 de zile începând cu prima zi disponibilă”, potrivit reprezentanților CNCAV, citați de Mediafax.

Aceștia au precizat că este vorba de programarea pentru vaccinarea cu serul proodus de AstraZeneca.

Conform acestora, în fiecare zi se deschide o perioadă de alte 20 de zile începând cu prima zi disponibilă pentru programarea la vaccinare.

„Exemplu: Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00) și până în data de 12 martie (ora 20.00). Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) și până în data de 13 martie (ora 20.00)”, au arătat reprezentanții CNCAV.

Aceștia au precizat că ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59, iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 8.00, ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise.

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge mâine în România

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 18 februarie, la Institutul
Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunțat CNCAV.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi
distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax