Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

A fost deblocată plata burselor pentru elevii de la Colegiul Militar din Alba Iulia și din țară. Care este perioada

Publicat

Bursele elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și de la celelalte colegii militare din țară vor fi plătite în perioada următoare. Au fost făcute modificări la Legea educației, prin ordonanță de urgență.

Este vorba despre OUG 10/2024, ce îi vizează și pe cei peste 1000 de elevi din colegiile militare care nu au primit deocamdată bursele pentru anul școlar 2023-2024. Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial din 27 februarie, potrivit edupedu.ro.

Ministerul Educației a întârziat plata burselor, iar Ministerul Apărării Naționale nu a mai avut bază legală pentru a finanța bursele.

Acestea se asigură prin finanțare specială din bugetul Ministerului Educației, conform legii învățământului preuniversitar, notează sursa citată.

Ce prevede ordonanța

”Finanțarea de bază, complementară și specială, precum și cheltuielile de instruire și întreținere a elevilor din învățământul preuniversitar din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională sunt asigurate de

  • Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și alte instituții cu atribuții în domeniile apărării, informațiilor, ordinii publice și securității naționale,
  • din fondurile alocate din bugetul de stat, inclusiv pe parcursul anului școlar 2023—2024”

Care este perioada pentru care se plătesc bursele

Potrivit reprezentanților Colegiului Militar din Alba Iulia, bursele elevilor se vor plăti retroactiv, pentru perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024.

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia sunt

  • peste 240 de elevi care primesc bursă de merit
  • 80 de elevi care primesc burse sociale
  • doi elevi care primesc burse pentru excelență olimpică II.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax