Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A fost eliminat OFICIAL impozitul pe bacșiş. Decretul pentru promulgarea legii, semnat de preşedintele Iohannis

Publicat

bacsis Începând din această lună restaurantele și societățile comerciale nu vor mai fi obligate să elibereze bon pentru bacșiș. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Legea a fost promulgată în forma în care ordonanţa nu mai prevede impozitarea bacşişului, decizie care va fi aplicată astfel din această lună. Astea înseamnă că bacşişul nu va mai fi evidenţiat distinct pe bon.

Ordonanţa promulgată stabileşte doar că neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate şi serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioară preţului de vânzare sau tarifului de prestare vor fi sancţionate.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă 8/2015, care modifică şi completează mai multe acte normative.

Prin bacșiș se înțelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax