Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A fost lansat programul Prima conectare. Peste 88.000 de gospodării vor fi sprijinite pentru branșarea la apă și canalizare

Publicat

Ministerul Mediului Tánczos Barna a anunțat că marți a fost lansat programul Prima conectare, prin care populația cu venituri mici va fi sprijinită să se branșeze la rețelele de apă și canalizare.

Potrivit ministrului Mediului, programul face parte din investițiile și reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei.

Programul derulat de AFM are un buget de 168 milioane de euro și va permite conectarea la sistemele de apă și canalizare existente pentru peste 88.400 de gospodării.

„Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie. Începând de astăzi, operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată”, a declarat Tánczos Barna.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax