Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: A fost lansat un sistem de bruiaj al dronelor, 100% românesc. Echipamentul anti-dronă a fost testat cu succes de către MApN

Publicat

Compania românească BlueSpace Technology a anunțat recent lansarea unui nou produs inovativ, sistemul de combatere a dronelor UAS, primul de acest tip fabricat în România.

Modelul BS-JDP01 este un echipament defensiv ne-cinetic, portabil și independent, destinat neutralizării vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) prin perturbarea principalelor semnale utilizate de sistemele UAS și S-UAS comerciale.

„Anunțăm cu mare entuziasm lansarea primului sistem anti-dronă realizat în România cu resurse locale. Produsul are o rază de acțiune de 2 kilometri și a fost testat și evaluat pozitiv de către Ministerul Apărării Naționale. Un atribut important este acela că nu provoacă interferențe asupra rețelelor de comunicații existente în afara gamelor de operare”, a declarat Constantin Pintilie, fondator BlueSpace Technology.

Potrivit unui comunicat al companiei, sistemul anti-dronă românesc, ce utilizează antene directive cu polarizare circulară și lobi laterali reduși, este eficient asupra vehiculelor aeriene fără pilot care acționează individual sau în grup (swarm) și asigură perturbarea semnalelor în benzi de frecvență multiple, independente.

Echipamentul are un design ergonomic, fiind rezistent la factorii de mediu, șocuri și vibrații. Nu necesită instruire specială îndelungată, modul de operare fiind de tip ochești-și-tragi.

„Suntem o echipă dinamică, cu o politică de dezvoltare continuă a produselor și iată că activitatea intensă a Departamentului nostru de Cercetare și Dezvoltare ne permite să ne adaptăm permanent la noile tehnologii. Primul sistemul anti-dronă românesc este destinat atât pieței naționale, cât și celei internaționale”, a mai transmis Constantin Pintilie, fondator BlueSpace Technology.

sursa, foto: BlueSpace Technology

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.05.2023 at 11:00

    Am şi eu o curiozitate . Cine finanţează BPT ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax