Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A fost lansată aplicația Ghișeul.ro: Taxele, impozitele și amenzile se pot plăti de pe telefon

Publicat

Taxele, serviciile publice, utilităţile sau amenzile se vor putea plăti cu zero comision prin aplicația Ghișeul.ro, începând de joi.

În total se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite, dar utilizatorii pot cere, tot prin aplicație, și cazierul judiciar.

Aceasta poate fi descărcară la următoarele linkuri:

AICI  – Google Play

AICI – App Store

„Suntem convinşi că prin punerea la dispoziţia românilor a aplicaţiei ghişeul.ro, toate aceste cifre se vor îmbunătăţi semnificativ, iar creşterea numărului de utilizatori va fi şi mai mare în perioada următoare.

Aplicaţia Ghişeul.ro este rezultatul unui efort de mai bine de un an, fiind efectuate peste 650 de teste de utilizatori sau de securitate cibernetică.

Vreau să mulţumesc în special Autorităţii pentru Digitalizarea României, domnului preşedinte Dragoş-Cristian Vlad şi domnului vicepreşedinte Dragoş Tohănean şi partenerilor privaţi deoarece Ghişeul.ro este unul dintre puţinele exemple de parteneriat public-privat de succes din România.

Vorbim despre o platformă dezvoltată de un partener privat pe o infrastructură pusă la dispoziţie de o instituţie a statului român, în beneficiul cetăţenilor”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, citat de MEDIAFAX.

Tot mai mulți utilizatori ai platformei, de la un an la altul

Începând cu anul 2022, au fost adăugaţi aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3.000 de conturi create în fiecare zi.

În prezent există 1.300 de instituţii interconectate, de la nivel central şi local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice în platformă.

Numărul total de tranzacţii realizat prin intermediul platformei este de 9 milioane de plăţi, în 2022 fiind procesate peste 3,7 milioane de tranzacţii.

În anul 2023, platforma Ghişeul.ro nu mai este folosită doar pentru impozitele anuale, 30% dintre utilizatori apelând şi la alte servicii și  interacţionând mai mult cu platforma.

„Scopul nostru este să transformăm Ghişeul.ro, din platforma gateway a interacţiunii online cu statul, într-un marketplace al plăţilor pentru toate serviciilor publice.

Avem deja aproape 400 de plăţi disponibile în platformă şi lucrăm constant pentru interconectare cât mai multor instituţii şi servicii, de la nivel local şi central”, a adăugat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax