Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A fost lansată ROeID, aplicația prin care pot fi accesate toate serviciile publice digitale. Pașii pentru crearea contului

Publicat

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat joi aplicația mobilă ROeID, care oferă posibilitatea accesării centralizate a tuturor serviciilor publice digitale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, aplicația oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană.

O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID.

Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale. Aplicația mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice.

„Proiectul este unul european, în valoare totală de 74 de milioane de lei, un proiect vital care are termen de finalizare luna august 2023. Noi am accelerat procedurile astfel încât la nivelul lunii mai să avem această versiune Beta, ca utilizatorii din România să o poată testa. Este un proiect important, un pas pe care România trebuia să îl facă. Vom marca astfel, un nou pas spre digitalizarea țării. Un lucru important de specificat este că aplicația reprezintă un beneficiu și pentru românii din Diaspora. Un român din Diaspora și fără cont bancar în România va putea prin contul creat pe Ghișeul.ro să își rezolve toate problemele privind taxele sau impozitele bancare, plăți la ANAF sau emiterea gratuită a cazierului judiciar. Serviciile care sunt online dar până acum necesitau deplasarea la ghișeu, vor fi disponibile prin ROeID”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Platformele digitale guvernamentale vor avea opțiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific – Autentificare cu ROeID.

„Autoritatea pentru Digitalizarea României vine cu o a doua aplicație anul acesta, în sprijinul cetățenilor. Încercăm să menținem această tendință, pentru a simplifica cât mai multe proceduri. Vrem să creăm un ecosistem centralizat, o bază aferentă serviciilor publice. Avem strategia și legislația stabilite, rămâne doar să implementăm proiecte importante care să sprijine oamenii în interacțiunea lor digitală cu administrația”, a adăugat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

Aplicația oferă accesarea centralizată, simplă și fără efort, a tuturor serviciilor publice digitale printr-o aplicație mobilă.

Noua aplicație mobilă ROeID este disponibilă în Google Play Store și Apple App Store, iar versiunea beta este disponibilă de joi doar pentru sistemele Android.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Radu

    joi, 25.05.2023 at 20:44

    O porcarie ! Nu functioneaza pe iPad! Nu-mi recunoaste CI.Zice ca este expirat (valabilitate pina in2078) !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax