Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A fost stabilit programul final al manifestărilor de 1 Decembrie: Foc de artificii, masă populară și concert cu Ștefan Stan de la „Vocea României”

Publicat

YouTube video

Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba au făcut public programul final al manifestărilor ce se vor desfășura în orașul Unirii, cu prilejul Zilei Naționale a României. Evenimentele ce vor avea loc în acest an sunt stabilite pentru perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie și cuprind depuneri de coroane, concerte omagiale, vernisaje, teatru, dar și un concert special susținut de câștigătorul concursului „Vocea României”, Ștefan Stan.

Bugetul manifestărilor de 1 Decembrie este asigurat exclusiv de Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia și este evaluat la suma totală de 200.000 de lei. Așa cum vă anunțam deja, Guvernul României nu a alocat anul acesta nici un leu pentru evenimentele de la Alba Iulia, astfel că autoritățile locale au fost nevoite să se descurce pe cont propriu: „Ne pare rău că Guvernul a politizat Ziua Națională a României. Este pentru prima dată când din organizarea evenimentelor lipsește reprezentantul Guvernului, dar pentru asta nu este responsabil prefectul de Alba. Altădată, indiferent de culoarea politică aflată la putere, politicul era dat uitării de 1 Decembrie, dar anul acesta ne pare rău să constatăm că nu a fost așa. Noi ne face datoria chiar dacă vom fi doar noi cei care sărbătorim importanța acestei zile. Ne-am dat seama că nu avem nevoie nici de acum înainte de vreun Guvern, iar pe viitor ne vom pregăti din timp”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Despre programul manifestărilor din acest an, organizatorii susțin că este unul „senin”, ce cuprinde exclusiv acele evenimente pe care oamenii și le-au dorit în fiecare an, fără influențe politice, băi de mulțime sau invitați de la București. Ca și în fiecare an, în zona parcului din Cetate va fi amplasată zona de consum, în timp ce în Piața Cetății va fi amenajată scena și vor fi găzduite concertele.

Tot în Piața Cetății va fi amplasată și masa populară, care va fi deschisă sâmbătă, începând cu ora 14.00. Este vorba despre patru corturi în care vor fi oferite vizitatorilor câte 800 de porții de mâncare și vin fiert. Pentru organizarea mesei populare, administrația locală a apelat la sponsorizări de la agenții economici din județ.

Din programul de 1 Decembrie nu va lipsi fastuosul foc de artificii, care și în acest an va fi unul tematic. După spectacolul de lumini, cei care au ales să sărbătorească Ziua Națională a României la Alba Iulia vor asista la un concert oferit de Ștefan Stan, câștigătorul concursului „Vocea României”.

Vedeți mai jos programul final și complet al manifestărilor ce marchează Ziua Națională a României la Alba Iulia:

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. gino

    marți, 27.11.2012 at 13:51

    Vreau sa nu va vad mutrele acre prin cetate si nici altundeva , macar azi…

  2. teo

    marți, 27.11.2012 at 15:57

    rahat in prastie…

  3. zenovia

    miercuri, 28.11.2012 at 10:13

    Important este ca Alba Iulia a fost este si va fi CAPITALA REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC si nimeni indiferent de culoarea politica nu va reusi sa schimbe acesta bucurie.Iar in ceea ce priveste GUVERNUL……nu …..face altceva decit sa dea dovada de indiferenta si inca o data demonstreaza ca nu pot fi nici macar de 1 DEcembrie adevarati Romaniiiiiiiiiiii……PACAT….

  4. Bogdan

    miercuri, 28.11.2012 at 15:30

    O sa fie o sarbatoare frumoasa! Pentru nimic in lume nu as rata concertul lui Stefan Stan – Vocea Romaniei!

  5. mihai

    miercuri, 28.11.2012 at 19:31

    DE ce nu se depun coroane si la statuia lui Avram Iancu din Alba Iulia care a militat pentru drepturile Românilor!

  6. Diana

    miercuri, 28.11.2012 at 19:31

    E minunat ca l-ati invitat pe Stefan Stan pe 1 decembrie, piesele pe care le canta sunt super tari si face un show grozav cu intreaga echipa!

  7. Albaiulian-Contribuabil.

    miercuri, 28.11.2012 at 20:10

    Dom’ primar , ne puteti spune si noua cine va executa focul de artificii , tot dom’ radu ??? si cind s-a tinut licitatia ptr. desemnarea celui care trebuie sa traga focul de artificii ??? Poate se vor sesiza ce-i in drept , daca nu o vor face o sa-i sesizam noi dupa data de 09 decembrie , sper sa nu va impotriviti .
    ” Distractie frumoasa”, dar mai n-as crede …

  8. CETATEAN DIN ALBA.

    miercuri, 28.11.2012 at 21:50

    Ma bucur sincer ca nu le-a dat guvernul bani la mafiotii astia de ‘alba , adica don’ primar si don’ dumitrel ptr. ca fac parte din partidul pdl , al celor care peste multi ani nu vom mai auzii de ei , daca le-ar fi dat bani ii dirijau urgent spre campania electorala si celelalte buzunare secrete ale lor.
    Exact ce au patit taranistii , asa vor patii pd-listii , in 9 decembrie o sa-i radem jos !

    • cucu

      joi, 29.11.2012 at 01:44

      sa-i radeti la oo !

  9. Pingback: Ziua Națională a României, 1 decembrie, la Alba Iulia. Vezi programul complet al manifestărilor de vineri și sâmbătă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax