Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A fost stabilit programul final al manifestărilor de 1 Decembrie: Foc de artificii, masă populară și concert cu Ștefan Stan de la „Vocea României”


Publicat

Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba au făcut public programul final al manifestărilor ce se vor desfășura în orașul Unirii, cu prilejul Zilei Naționale a României. Evenimentele ce vor avea loc în acest an sunt stabilite pentru perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie și cuprind depuneri de coroane, concerte omagiale, vernisaje, teatru, dar și un concert special susținut de câștigătorul concursului „Vocea României”, Ștefan Stan.

Bugetul manifestărilor de 1 Decembrie este asigurat exclusiv de Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia și este evaluat la suma totală de 200.000 de lei. Așa cum vă anunțam deja, Guvernul României nu a alocat anul acesta nici un leu pentru evenimentele de la Alba Iulia, astfel că autoritățile locale au fost nevoite să se descurce pe cont propriu: „Ne pare rău că Guvernul a politizat Ziua Națională a României. Este pentru prima dată când din organizarea evenimentelor lipsește reprezentantul Guvernului, dar pentru asta nu este responsabil prefectul de Alba. Altădată, indiferent de culoarea politică aflată la putere, politicul era dat uitării de 1 Decembrie, dar anul acesta ne pare rău să constatăm că nu a fost așa. Noi ne face datoria chiar dacă vom fi doar noi cei care sărbătorim importanța acestei zile. Ne-am dat seama că nu avem nevoie nici de acum înainte de vreun Guvern, iar pe viitor ne vom pregăti din timp”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Despre programul manifestărilor din acest an, organizatorii susțin că este unul „senin”, ce cuprinde exclusiv acele evenimente pe care oamenii și le-au dorit în fiecare an, fără influențe politice, băi de mulțime sau invitați de la București. Ca și în fiecare an, în zona parcului din Cetate va fi amplasată zona de consum, în timp ce în Piața Cetății va fi amenajată scena și vor fi găzduite concertele.

Tot în Piața Cetății va fi amplasată și masa populară, care va fi deschisă sâmbătă, începând cu ora 14.00. Este vorba despre patru corturi în care vor fi oferite vizitatorilor câte 800 de porții de mâncare și vin fiert. Pentru organizarea mesei populare, administrația locală a apelat la sponsorizări de la agenții economici din județ.

Din programul de 1 Decembrie nu va lipsi fastuosul foc de artificii, care și în acest an va fi unul tematic. După spectacolul de lumini, cei care au ales să sărbătorească Ziua Națională a României la Alba Iulia vor asista la un concert oferit de Ștefan Stan, câștigătorul concursului „Vocea României”.

Vedeți mai jos programul final și complet al manifestărilor ce marchează Ziua Națională a României la Alba Iulia:

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

10 Comentarii

10 Comments

 1. gino

  marți, 27.11.2012 at 13:51

  Vreau sa nu va vad mutrele acre prin cetate si nici altundeva , macar azi…

 2. teo

  marți, 27.11.2012 at 15:57

  rahat in prastie…

 3. zenovia

  miercuri, 28.11.2012 at 10:13

  Important este ca Alba Iulia a fost este si va fi CAPITALA REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC si nimeni indiferent de culoarea politica nu va reusi sa schimbe acesta bucurie.Iar in ceea ce priveste GUVERNUL……nu …..face altceva decit sa dea dovada de indiferenta si inca o data demonstreaza ca nu pot fi nici macar de 1 DEcembrie adevarati Romaniiiiiiiiiiii……PACAT….

 4. Bogdan

  miercuri, 28.11.2012 at 15:30

  O sa fie o sarbatoare frumoasa! Pentru nimic in lume nu as rata concertul lui Stefan Stan – Vocea Romaniei!

 5. mihai

  miercuri, 28.11.2012 at 19:31

  DE ce nu se depun coroane si la statuia lui Avram Iancu din Alba Iulia care a militat pentru drepturile Românilor!

 6. Diana

  miercuri, 28.11.2012 at 19:31

  E minunat ca l-ati invitat pe Stefan Stan pe 1 decembrie, piesele pe care le canta sunt super tari si face un show grozav cu intreaga echipa!

 7. Albaiulian-Contribuabil.

  miercuri, 28.11.2012 at 20:10

  Dom’ primar , ne puteti spune si noua cine va executa focul de artificii , tot dom’ radu ??? si cind s-a tinut licitatia ptr. desemnarea celui care trebuie sa traga focul de artificii ??? Poate se vor sesiza ce-i in drept , daca nu o vor face o sa-i sesizam noi dupa data de 09 decembrie , sper sa nu va impotriviti .
  ” Distractie frumoasa”, dar mai n-as crede …

 8. CETATEAN DIN ALBA.

  miercuri, 28.11.2012 at 21:50

  Ma bucur sincer ca nu le-a dat guvernul bani la mafiotii astia de ‘alba , adica don’ primar si don’ dumitrel ptr. ca fac parte din partidul pdl , al celor care peste multi ani nu vom mai auzii de ei , daca le-ar fi dat bani ii dirijau urgent spre campania electorala si celelalte buzunare secrete ale lor.
  Exact ce au patit taranistii , asa vor patii pd-listii , in 9 decembrie o sa-i radem jos !

  • cucu

   joi, 29.11.2012 at 01:44

   sa-i radeti la oo !

 9. Pingback: Ziua Națională a României, 1 decembrie, la Alba Iulia. Vezi programul complet al manifestărilor de vineri și sâmbătă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Numărul turiștilor cazați în județul Alba a scăzut cu 40%, în primele 9 luni ale anului. Câți dintre ei au fost străini

Publicat

turism alba

În județul Alba, în primele 9 luni ale anului, sosirile de turiști au scăzut cu 37,7%, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2019. Înnoptările în unitățile de cazare au fost cu 39,2% mai puține.

Din datele Direcției Regionale de Statistică (DRS) Alba, în perioada ianuarie – septembrie, în unităţile turistice din judeţ (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 97.569 turişti, turiştii români deţin o pondere de 96,8 din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba, iar turiştii străini (3.101 persoane) reprezintă 3,2%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate în perioada ianuarie – septembrie a fost de 177.927, mai putin cu 39,2% faţă perioada corespunzătoare din 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 1,82 zile, față de 1,87 zile din perioada corespunzătoare a anului anterior.

În septembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scăderi cu 15,7%, iar înnoptările cu 14,6%. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9%.

În luna septembrie 2020, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 17.120 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (34,4%), pensiuni agroturistice (31,8%), pensiuni turistice (17,9%).

S-a înregistrat o scădere cu 3.191 persoane faţă de luna septembrie 2019 si cu 12.971 persoane (-43,1%) faţă de luna anterioară.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în septembrie 2020 a fost de 29.779, mai putine cu 5.083 faţă de luna septembrie 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,74 zile, mai mare decât cea din septembrie 2019 (1,72 zile).

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9% (faţă de 25,9% în septembrie 2019), pe ţară înregistrându-se un indice de 26,3% (faţă de 37,7% din luna septembrie 2019).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O nouă categorie de angajați, inclusă în categoria condiţiilor speciale de muncă. Se vor putea pensiona mai repede cu 13 ani

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care prevede includerea angajaților din industria de armament în categoriile grupei I de muncă. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2020 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptată de Camera Deputaților în 24 noiembrie.

Potrivit documentului, persoanele care lucrează în anumite activități din industria de armament vor beneficia de pensie pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

Activităţile din industria de armament prevăzute în proiect sunt:

 • fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor;
 • fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia;
 • operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice;
 • delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare.

Potrivit proiectului, persoanele care au avut activitate la locurile de muncă menţionate mai sus „beneficiază de pensie pentru limita de vârsta cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi“.

Proiectul adoptat și de Senat, acum și de Camera Deputaţilor, va fi trimis spre promulgare președintelui.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prezentare video de 60 de secunde, în loc de CV pe hârtie. Cum ar putea fi organizate interviurile de angajare

Publicat

Angajatorii se adaptează noilor condiții și iau din ce în ce mai mult în calcul varianta interviurilor video, în locul celor față în față și cu CV pe hârtie.

Cei care își caută un loc de muncă vor trebui, în viitor să le trimită posibililor angajatori un o înregistrare în care povestesc, în 60 de secunde, despre abilitățile și experiențele care îi califică pentru postul dorit, scrie digi24.ro.

Despre această variantă, părerile sunt împărțite. 47% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt de părere că un CV în format video ar fi un avantaj. Totodată, 34% spun că așa se pot exprima mai creativ decât în scris, potrivit unui studiu realizat de o firmă de recrutare.

Ana Visian, reprezentant al unei companii de recrutare online: „Video CV-ului  i-am dat un cadru – maximum 60 de secunde – să povestești despre tine.

Se înregistrează fie pe platformă, fie urcă un video existent. Recomandăm să își facă un aranjament acasă, un set-up, să aibă un background, să aibă un outfit potrivit, să devină creativi, să aibă un citat motivațional după care se ghidează. Dacă jobul necesită o limbă străină, să facă video în limba respectivă. Cred că video CV-ul vine ca un instrument prin care ne autodepășim, trecem de trac, de orice ar însemna greutatea de a te expune”.

Psihologii spun însă că nu ar fi o soluție bună pentru toți candidații.

Carmen Stanciu, psiholog: „În fața camerelor e anxietatea anticipativă. Cum arăt? Cum arăt? Cum mă simt? Ce se întâmplă acolo? Există și la cei profesioniști acest trac de cameră care îi poate bloca să își exprime foarte bine calitățile. Este stresant. În 60 de secunde trebuie să pui o viață și să îți vinzi o imagine”.

39% dintre viitorii angajați consideră că în timpul celor 60 de secunde trebuie să vorbești cât mai mult despre aptitudinile tale, 21% spun că e util să menționezi și obiectivele profesionale, iar 9% consideră importantă și menționarea pasiunilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Crește capacitatea de testare COVID-19 în Alba. Laboratorul DSP are în dotare încă un aparat RT-PCR, al patrulea

Publicat

Un al patrulea aparat Real Time – PCR pentru depistarea COVID-19 a intrat azi în dotarea Laboratorului DSP Alba, în urma finalizării procedurii de achiziție publică desfășurată prin SEAP, transmite instituția, într-un comunicat de presă.

Achiziția în valoare de 260.000 de lei, care include și un extractor automat, va crește semnificativ capacitatea de testare în județ, în prezent în Laboratorul DSP funcționând 4 linii de testare RT-PCR.

Vezi și GRAFIC: Ultimele 3 zile de carantină la Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud. EVOLUȚIA incidenței în ultimele 10 zile

Prin punerea în funcțiune a celei mai recente achiziții, aici se vor putea realiza până la 1500 de teste zilnic, număr de teste comparabil cu cel efectuat în orașe și județe mai mari.

”Pot spune că, la această oră, Laboratorul DSP Alba dispune de o dotare optimă, de ultimă generație, pentru depistarea COVID-19. De la un aparat primit în comodat la începutul pandemiei, în luna martie, am ajuns acum să deținem patru aparate RT-PCR. Este un progres remarcabil pe care DSP Alba l-a realizat prin forțe proprii și prin multă multă muncă. Dotările pe care le avem în laboratorul nostru nu numai că aduc plus-valoare întregului județ dar, în primul rând, ne ajută să continuăm lupta cu acest virus la capacitate maximă”, a declarat Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate