Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se va adresa Volodimir Zelenski parlamentarilor români. Președintele Comisiei de Apărare anunță că a fost stabilită data

Publicat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare, anunță Pavel Popescu, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților.

„Am avut astăzi (joi – n.r.) o întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din Reprezentanți speciali ai Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean.

În delegație au fost prezenți: domnul Oleksandr Bankov, Secretar de stat al MAE al Ucrainei, doamna Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supereme al Ucrainei, domnul Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România și domnul Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional.

Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete. Partea ucraineană ne-a transmis salutul și multumirile Președintelui Zelenski”, scrie pe Facebook Pavel Popescu.

Președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților afirmă că delegația ucraineană a mulțumit pentru sprijinul primit de Ucraina de la România.

„Totodată, delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice. Lupta ucrainenilor nu este doar a lor.

Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenski, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare”, conchide Popescu.

Președintele Zelenski, discursuri în fața a 17 parlamente din întreaga lume

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un tur de forță în luna martie și a reușit să țină discursuri, unele memorabile, în fața a 17 parlamente din întreaga lume.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa celui de-al 17-lea parlament din întreaga lume până la sfârșitul zilei, în încercarea de a obține sprijin în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Descris joi de prim-ministrul australian Scott Morrison drept un „leu al democrației”, Zelenski s-a adresat, de asemenea, instituțiilor Consiliul European, G7 și NATO, iar în weekend a vorbit la Forumul de la Doha.

Zelenski s-a adresat pentru prima dată în mod virtual Parlamentului European la 1 martie.

A doua sa alocuțiune a avut loc în fața parlamentului britanic la 8 martie, iar în următoarele zile a vorbit în fața aleșilor din Polonia, Canada, Statele Unite, Germania, Elveția, Israel, Italia, Franța, Japonia, Suedia, Danemarca și Norvegia.

Joi, președintele Ucrainei se adresează parlamentelor australian, olandez și belgian. Luni, Volodimir Zelenski ar putea ține un discurs și în Parlamentul din România.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax