Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A fost stabilită data CONGRESULUI PNL și CALENDARUL ALEGERILOR. Din iulie începe vânzoleala politică pentru alegerea delegaților

Publicat

orban

Congresul PNL, în cadrul căruia se va alege noul președinte va avea loc în 25 septembrie 2021. Conducerea PNL a stabilit marți în ședința Biroului Executiv data la care va avea loc Congresul partidului.

Data a fost propusă de președintele partidului, Ludovic Orban a propus data, iar liderii din Biroul Executiv au aprobat-o prin vot.

Orban le-a prezentat colegilor și calendarul alegerilor. 

De asemenea, Orban a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului.

Fiecare județ va fi reprezentat proporțional cu rezultatul de la ultimele două alegeri. Astfel, județele cu un rezultat mai bun vor trimite mai mulți delegați la Congres printre acestea se află și județul Alba care s-a clasat pe locul al doilea la nivel național la alegerile parlamentare din 2020.

Convocarea Congresului va fi făcută de Consiliul Național care va avea loc duminică. Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

1-15 iulie adunări generale în organizațiile locale ale PNL

„Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

„Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, conchide Orban.

Întrebat dacă adunările locale și congresul vor fi organizate în aer liber, Orban a spus: „Noi vom organiza congresul în funcție de situația epidemiologică.

Ce pot să spun acum este că vom cere pentru participanți la toate adunările publice să fie vaccinați sau să aibă testul la zi.

Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să ne organizăm în interior ne vom organiza în aer liber”.

Orban, singurul care și-a anunțat până acum candidatura pentru șefia PNL

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL.

”Ar trebui să avem Congres, s-a anunțat săptămâna trecută că va fi Congres” a spus premierul Florin Cîțu, la Radio Guerrilla, după ce gazda emisiunii i-a spus ”Aveți Congres în septembrie!”

Florin Cîțu: N-am stabilit în acest moment candidatura… Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres

Florin Cîțu, citat de DC News, a spus că încă nu și-a stabilit candidatura.

Întrebat dacă are loc de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns:

”E loc pentru toată lumea, toți avem loc.” Cât despre candidatura sa, dacă a stabilit clar, premierul a răspuns: ”Nu, n-am stabilit acest lucru în acest moment”, adăugând că ”eu am spus că experiența mea acumulată, de premier, ministrul Finanțelor, parlamentar, dar și cea dinainte de a intra în politică, poate contribui la dezvoltarea sau pentru ca PNL să rămână un partid important în perioada următoare. Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres”.

  • Florin Cîțu: N-am stabilit în acest moment candidatura… Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres

”Sunt multe funcții supreme” a răspuns Florin Cîțu, când i s-a precizat că era vorba despre funcția supremă, cea de președinte al PNL.

Premierul le-a făcut și o promisiune liberalilor, de la radio: ”Această guvernare are rolul de a le asigura- și asta vreau să le garantez și să le promit- mă asigur că vom guverna România cel puțin 8 ani”.

Premierul nu a precizat dacă guvernarea liberală va include USR PLUS în acești 8 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 25.05.2021 at 16:31

    Mai Sica, nu te-ai lamurit ca nu mai nimic de oferit ? Parca spui ca vrei binele partidului, pai cu candidatura ta la sefie ii afunzi mai rau. Dar din pozitia din care privesti poate se vede altfel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax