Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A fost suspendată acţiunea de protest a sindicaliştilor de la Sanitas. Se fac negocieri la Ministerul Finanţelor

Publicat

Sindicaliștii de la Sanitas au suspendat acțiunea de protest programată pentru vineri dimineață în fața Ministerului de Finanțe. În cursul acestei zile urmează să aibă loc negocieri cu reprezentanții ministerului, în urma cărora vor decide dacă se angajaţii din sănătate mai continuă protestele. Peste 100 de membri ai Federației Sanitas din România au pichetat în primele patru zile ale acestei săptămâni sediile Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din București și Ministerului Sănătății. Aceştia cer în principal creșterea cu 10% a veniturilor în sănătate și asistență socială, începând cu data de 1 iulie.

„Am convocat deja ședința Biroului Executiv al federației noastre, în cadrul căreia vom prezenta rezultatele obținute după întâlnirile cu reprezentanții ministerelor sănătății, muncii, finanțelor publice dar și cu ministrul delegat pentru Dialog Social. Mâine (vineri — n.r.) vom avea o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, în urma căreia vom decide suspendarea sau continuarea protestelor”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

Printre revendicările cerute se mai numără și publicarea în Monitorul Oficial al Contractului colectiv de muncă pe sectorul sănătate și activități sanitar-veterinare, dar și deblocarea de urgență a posturilor vacante în sănătate și asistență socială.

Acțiunile de pichetare au fost decise de Consiliul Național al Federației Sanitas pe data de 13 iunie. Neonorarea revendicărilor sindicale are putea duce la declanșarea acțiunilor de protest în toată țara.

sursa: agerpres.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. blondasistenta

    vineri, 27.06.2014 at 21:19

    Ce mai vor aștia?Vai de capul lor! Cum vorbesc cu oamenii…..,mai ales laTBC,e unul ce face filme…zici ca el a pus coada la prună….Se crede seful sefilor!!!!Daca i se permite!Rog a se lua atitudine de catre superiori!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax