Connect with us
Publicitate

BLAJ

A ieșit din arest la domiciliu, să cumpere bere. Bărbat din Alba condamnat pentru evadare

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat recent pentru evadare, după ce a plecat din arest la domiciliu pentru a-și cumpăra o sticlă de bere. Până să ajungă înapoi acasă, bărbatul a fost depistat de polițiști, lângă casa sa cu sticla de bere în mână. 

Pentru că a ieșit din locuința în care era în arest la domiciliu, deplasarea sa pe la magazin și înapoi s-a considerat evadare. 

În data de 15 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe bărbat pentru evadare. Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, bărbatul se afla în arest preventiv, dar a făcut o cerere pentru a fi mutat în arest la domiciliu, fapt care a fost admis de magistrații Judecătoriei Aiud.

Acesta a fost obligat să stea în arest la domiciliu, în locuința sa din Bucerdea Grânoasă.

Însă, la data de 28 iunie 2021, ”inculpatul, a părăsit imobilul unde executa măsura arestului la domiciliu situat în sat Bucerdea Grânoasa, fiind depistat de către organele de poliție cu ocazia verificării respectării de către inculpat a măsurii si obligațiilor dispuse de către instanța de judecată, pe drumul din localitate, pe care se face accesul spre locuința acestuia”, se arată în motivarea instanței.

În cursul urmăririi penale, ”inculpatul a recunoscut comiterea faptei, şi a precizat că in data de 28.06.2021 a părăsit imobilul de domiciliu și s-a deplasat la adresa fratelui său, situată în aceeași localitate, pe str. Pâncii, pentru a se împrumuta cu suma de 10 lei, fiindu-i necesară în vederea achiziționării unei sticle de bere, iar la întoarcere, în fața porții sale a observat un echipaj de poliție.

Inculpatul a cunoscut obligațiile impuse prin măsura arestării la domiciliu, însă a considerat că nu va fi verificat de organele de poliţie în ziua respectivă”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de evadare. Pentru că mai avea și alte condamnări pedeapsa prin calcul judecătoresc, pedeapsa rezultantă a fost de 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax