Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, în municipiul Alba Iulia. Cum se pot înscrie cetățenii

Publicat

La Alba Iulia a început campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din municipiu. Potrivit viceprimarului Marius Filimon, proprietarii câinilor aparținând rasei comune și metișilor pot beneficia de acest program, care are un buget de 80.000 lei.

„Și de această dată, alături de noi este Asociația <Prietenii lui Azor> care asigură din fonduri proprii microciparea câinilor sterilizați și obținerea carnetului de sănătate. Considerăm că sterilizarea câinilor este cea mai eficientă metodă, singura umană și sustenabilă, pentru reducerea abandonului în rândul animalelor, problemă cu care ne confruntăm tot mai mult în ultimul an.

Înscrierea în acest program este foarte simplă, fiind necesară completarea unei cereri care se găsește pe site-ul www.apulum.ro, secțiunea Servicii Publice – Câini Comunitari. Câinii vor fi programați pentru sterilizare zilnic, de luni până sâmbătă, la cei patru medici veterinari care participă la această campanie de sterilizare.

Orice detalii se pot obține de la Serviciul Administrare Piețe, Târguri și Gestionarea Câinilor fără Stăpân (str. Nicolae Bălcescu nr. 1 – Piața Centru), la numerele de telefon 0737-466108, 0749-168468, 0258-819462 sau prin email: vasile.beres@apulum.ro.”, a scris Marius Filimon, marți dimineața, pe pagina de Facebook.

Primăria Alba Iulia desfășoară, în perioada 24 iulie – 31 decembrie 2023, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din municipiu.

„Înmulțirea necontrolată a animalelor, în special a câinilor, reprezintă una dintre cauzele principale a abandonului acestor animale, pe domeniul public. Prin această campanie dorim să venim în sprijinul proprietarilor de animale care nu au posibilitatea să facă aceste proceduri pe cont propriu”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Proprietarii de câini aparținând rasei comune și metișilor acestora, cu domiciliul în Alba Iulia, pot beneficia de această campanie,  după cum urmează:

  • Depunerea unei cereri tip la sediul primăriei, str. Nicolae Bălcescu nr.1. Cererile sunt disponibile în format fizic la sediu și în format electronic pe portalul www.apulum.ro la secțiunea ”Câini comunitari”.
  • În momentul înregistrării cererii se va emite un bon de ordine pentru sterilizare.
  • Pe baza bonului de ordine, proprietarul va stabili, împreună cu medicul veterinar responsabil, data și ora la care va avea loc procedura. După efectuarea procedurii de sterilizare, bonul de ordine sterilizare va fi parafat de către medic, iar o copie va fi înmânată proprietarului.

Campania se desfășoară de luni până sâmbătă, cu ajutorul a patru medici veterinari prin cabinet veterinar autorizat cu sediul în Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax