Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început Congresul Spiritualității Românești: Pentru a XVI-a oară, oameni de cultură din toată lumea s-au strâns la Alba Iulia

Publicat

Cea de-a XVI-a ediție a Congresului Spiritualității Românești, parte a manifestărilor dedicate Zilei Naționale, a fost deschisă miercuri, 28 noiembrie, la Alba Iulia. Ca în fiecare an, români din diaspora s-au reunit pentru a participa la discuții legate de probleme cu care se confruntă comunitățile românești din străinătate.

Printre cei aproximativ cei 20 de români veniți de peste granițe s-a aflat și președintele Congresului Spiritualității, Victor Crăciun. Ca în fiecare an, participanții și-au spus ofurile legate de problemele cu care se confruntă românii din străinătate, dar au vorbit și despre planurile lor de viitor.

Aceștia au dezvăluit faptul că vor derula o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra ultima clădire de la Balcic care a fost realizată de Regina Maria.

Printre participanții la congres s-a numărat și Ioana Ungureanu din Italia, care a revenit în România după 44 de ani. Aceasta a reclamat faptul că, la Academia Română de la Roma, s-a închis biblioteca, pentru că statul român nu-și permite să plătească un bibliotecar. Prin prezența sa în România, aceasta speră să poată ajuta într-un fel situația din Roma.

Cu ocazia desfășurării congresului a fost lansată ediţia cu numărul 61 al revistei de istorie și cultură „Dacoromania”.

Congresul se desfăşoară tradiţional, la sfârșitul luni noiembrie, pentru a oferi posibilitatea participanţilor din întreaga lume de a se afla la manifestările aniversare ale Unirii, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Acesta reprezintă totodată şi o dovadă a seriozităţii preocupărilor şi a coeziunii românităţii.

Vă prezentăm o galerie foto din primele două zile ale evenimentului.

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albanezul

    joi, 29.11.2012 at 00:19

    Ma doare sufletul. In 2003 la Congres erau peste 400 de participanti. Ce se intimpla?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax